ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑΣ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Συνάντηση με την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου για την τιμητική πρόσκληση στο Προεδρικό Μέγαρο που της έδωσε την ευκαιρία να την ενημερώσει αναλυτικά για τη δράση της ως Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» αλλά και ως Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο».
Αναφορικά με το Επετειακό Έτος «Θερμοπύλες -Σαλαμίνα 2020», το οποίο η κυρία Σακελλαροπούλου έχει θέσει υπό την αιγίδα της, η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε αναλυτικά την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σχεδιαζόμενες δράσεις αλλά και για το πώς προσαρμόστηκε ο προγραμματισμός στις ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία. Στη συνομιλία της με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε πως η πανδημία έθεσε στο επίκεντρο τον Άνθρωπο και για τον λόγο αυτό το Ίδρυμά της διέθεσε τα κονδύλια που είχε δεσμεύσει για τους εορτασμούς για να στηρίξει ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας που επλήγησαν από την πανδημία. «Θα τιμήσουμε το Επετειακό Έτος με μέτρο και ευθύνη απέναντι στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία. Σύντομα το Ίδρυμά μας θα ανακοινώσει τις δράσεις για να τιμηθεί η ιστορική μνήμη με πρωταρχικό στόχο να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας με τις αξίες και τα ιδεώδη που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας» συμπλήρωσε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Σε ό, τι αφορά το έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», για το οποίο η κυρία Σακελλαροπούλου ήταν απόλυτα ενημερωμένη, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μεγάλη ευαισθησία εξέφρασε το ενδιαφέρον της για τα παιδιά καθώς και για όλες τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε ό, τι αφορά τον παιδικό καρκίνο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκινήθηκε βαθιά από τον ηρωισμό των παιδιών και των γονιών που δίνουν τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο, ενώ με αυθορμητισμό και αγάπη για τα παιδιά πρότεινε να επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων θέλοντας και εκείνη να συμβάλει στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου. «Το μεγαλείο της ψυχής σας με συγκινεί και κρατώ αυτή μας τη συνομιλία για τα παιδιά μας μέσα στην καρδιά μου. Νιώθω πως βαδίζουμε στα ίδια μονοπάτια ανθρωπισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης. Η επίσκεψη σας στο Νοσοκομείο μας θα είναι για εμάς μεγάλη τιμή αλλά κυρίως θα δώσει δύναμη και κουράγιο στους μικρούς ασθενείς και τους γονείς τους» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τέλος, η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σημαντικές διεθνείς πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχει ως Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO με στόχο την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινότητας για την ανθρωπιστική κρίση που έχει δημιουργήσει η πανδημία του COVID-19. Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βαρδινογιάννη πρότεινε στην κυρία Σακελλαροπούλου να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του διαδικτυακού συνεδρίου για τα 75 χρόνια του ΟΗΕ που συνδιοργανώνει το Ίδρυμα «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» με τον Διεθνή Οργανισμό Nizami Ganjavi International Center, στον οποίο συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και σημαντικές προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο και στον οποίο η κυρία Βαρδινογιάννη αποτελεί ιδρυτικό μέλος.