Συλβάνα Γεωργίου: “Στόχος μου ήταν είναι και θα είναι να παίρνω πάντοτε τα θετικά από κάθε εμπειρία καλή ή κακή και να μαθαίνω από τις επιτυχίες και τα λάθη μου”

“Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με αξιόλογους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς που θα μου εμπιστευτούν τα τραγούδια τους και θα μου δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσω και να με γνωρίσει ο καλλιτεχνικός χώρος στην Ελλάδα”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Να θυμάμαι τον εαυτό μου σε μικρή ηλικία να ακούω και να θαυμάζω τον παππού μου ο οποίος ήταν πρόσφυγας Έλληνας της Μικράς Ασίας να τραγουδάει αμανέδες και να παίζει βιολί.

Με ποιο μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και ποιοτικοί καλλιτέχνες που θαυμάζω! Θα ήταν τιμή μου να συνεργαστώ με τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Γιώργο Νταλάρα που είναι η ιστορία του ελληνικού τραγουδιού αλλά και με τη Γιώτα Νέγκα, τη Νατάσσα Μποφίλιου και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

Περιγράψτε μας την μέχρι σήμερα πορεία σας στην μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Παράλληλα με τις σπουδές μου στην μουσική ξεκίνησα τις ζωντανές μουσικές παραστάσεις, τραγουδώντας και συνοδεύοντας τον εαυτό μου με κιθάρα. Στην πορεία αυτή μέχρι σήμερα έχω παρουσιαστεί σε πολλές μουσικές σκηνές και μπουάτ στην Κύπρο και σε μερικούς χώρους στην Ελλάδα, όπου έχω συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες. Βέβαια μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια υπήρξαν καθοριστικές θετικές και αρνητικές επιρροές στην καριέρα μου. Στόχος μου σαν άνθρωπος ήταν είναι και θα είναι να παίρνω πάντοτε τα θετικά από κάθε εμπειρία καλή ή κακή και να μαθαίνω από τις επιτυχίες και τα λάθη μου.

Σας τρομάζει η επιτυχία ή η αποτυχία; Θεωρώ ότι έναν καλλιτέχνη δεν πρέπει να τον τρομάζει η επιτυχία ή η αποτυχία φτάνει να γνωρίζει ότι έχει δώσει το 100% του εαυτού του. Σίγουρα όλοι επιθυμούμε την επιτυχία όμως στην ζωή υπάρχουν και οι “αποτυχίες”. Για μένα “αποτυχία δεν είναι να πέσεις κάτω, αποτυχία είναι να μείνεις κάτω”.

Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά τηλεοπτικά Talent Show; Τα Talent Show στις μέρες μας είναι πράγματι ένας εύκολος τρόπος παρουσίασης ενός καλλιτέχνη. Σίγουρα δεν είναι αυτός ο δρόμος που θα ήθελα να ακολουθήσω… δεν θα ήθελα να γίνω γνωστή στον χώρο ως η Συλβάνα του ……. Talent show.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Φυσικά και υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να αναδείξουν ένα καλλιτέχνη φτάνει ο καλλιτέχνης να κάνει την σωστή επιλογή του μάνατζερ που θα τον αντιπροσωπεύει και καθοδηγεί κατά την διάρκεια της πορείας της καριέρας του. Πιστεύω ότι ένας σωστός μάνατζερ είναι το “Α” και το “Ω” στον μουσικό χώρο.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με αξιόλογους Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς που θα μου εμπιστευτούν τα τραγούδια τους και θα μου δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσω και να με γνωρίσει ο καλλιτεχνικός χώρος στην Ελλάδα.

Φωτογραφος: Petros Navona

Βιογραφικό: Η Συλβάνα Γεωργίου είναι γεννημένη στις 4/1/1985 στην Λεμεσό της Κύπρου από πατέρα Έλληνα της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου και μητέρα από τα Π. Λεύκαρα.
Από μικρή είχε αδυναμία στο παππού της που ήταν πρόσφυγας του ‘22 από τα Σελεύκεια της Μικράς Ασίας και πήρε όλες της τις επιρροές στην μουσική από αυτόν αφού ήταν και ο μουσικός της οικογένειας.
Σε ηλικία 9 χρονών πήρε για πρώτη φορά στα χέρια της το βιολί το παππού της και εκεί ξεκίνησε τις σπουδές της στο Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο Λεμεσού με πτυχίο Trinity College London Grade 8 στο βιολί.
Στην πορεία αυτή υπήρξε μέλος ως 1ο βιολί στην κρατική ορχήστρα των νέων και της δόθηκε συνάμα υποτροφία για βιόλα.
Συμμετείχε στην Φιλαρμονική Νέων της Λεμεσού παίζοντας τούμπα και τρομπόνι και σε ηλικία 20 ετών έκανε σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στο Βιολί, Πιάνο, Κιθάρα και Jazz Voice Performance.
Τα τελευταία 16 χρόνια παρουσιάστηκε σε διάφορες συναυλίες ,σκηνές και μαγαζιά ως τραγουδίστρια σε σχήματα Jazz , Rock n Pop, σε ελαφρό λαϊκό και ελληνικό γενικότερα ρεπερτόριο στην Κύπρο και εμφανίστηκε κατά διαστήματα και στο εξωτερικό με γνωστά ονόματα σε διάφορες παραστάσεις.
Παράλληλα τα τελευταία 10 χρόνια διδάσκει μοντέρνα κιθάρα και μοντέρνα φωνητική.
Παρουσιάσε το πρώτο της single με τίτλο “Στιγμές” όπου η μουσική είναι της Γεωργίας Κόμπου και οι στίχοι του Άθου Χατζιματθαίου, ένα κομμάτι μπολερό σε συνεργασία με τον κιθαρίστα Δημήτρη Παπαγγελίδη (συνεργάτη του Μίκη Θεοδωράκη), τη Μαριλίζα Παπαγγελίδη Παπαδούρη στο τσέλο και τη Γεωργία Κόμπου στο μαντολίνο.