«Στην καρδιά της Καρδίτσας»

Εθελοντική πρωτοβουλία για την Καρδίτσα και τις γύρω πληγείσες περιοχές του Βαγγέλη Νάκη και της ομάδας του «Πίσω στα δικά μας»

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του «Πίσω στα δικά μας» σε συνεργασία με την οργάνωση «Act for Mati» και εθελοντές από όλη την Ελλάδα έδωσαν το παρόν, για μία φορά ακόμη, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Η ομάδα του Βαγγέλη «Πίσω στα δικά μας», που αποτελείται από νέους ανθρώπους ηλικίας από 13 – 35, μετά την εθελοντική εργασία που πρόσφεραν για να βοηθήσουν τους κατοίκους των πληγέντων περιοχών της Εύβοιας, βρέθηκαν στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας και των γύρω περιοχών, προσφέροντας χειρωνακτική εργασία.

Μεγάλη συγκίνηση έχουν προκαλέσει τα λόγια ενός 92χρόνου πληγέντα ο οποίος πίστευε πως κανείς δεν θα βρεθεί για να τον βοηθήσει να μαζέψει το πλημμυρισμένο του σπίτι: «…το ευχαριστώ για όσα κάνατε μεγάλο…πόσα βράδια θα καθόμουν μόνος μου για να τα καθαρίσω όλα αυτά…».

Η μεγάλη κινητοποίηση που ξεκίνησε πριν μερικές μέρες από τα μέλη της ομάδας στα social media, έδωσε το έναυσμα σε εθελοντές από όλη την Ελλάδα να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν. Τα αποτελέσματα της τεράστιας κινητοποίησης ήταν να σταλούν από ιδιώτες και επιχειρήσεις μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και περισσότεροι από 150 εθελοντές να βρεθούν στις πληγείσες περιοχές και να προσφέρουν εθελοντικά χειρωνακτική εργασία βοηθώντας στον καθαρισμό των σπιτιών που υπέστησαν υλικές ζημιές, μετά το πέρασμα του Ιανού.

Ο δημιουργός της ομάδας «Πίσω στα δικά μας» Βαγγέλης Νάκης αναφέρει στο προσωπικό του λογαριασμό στο instagram πως «το αληθινό δεν γίνεται από μόνο του» προτρέποντας τους ακόλουθους του να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν σε αυτές τις καταστροφικές καταστάσεις.

Στόχος της κινητοποίησης μας αλλά και των μελών της ομάδας μας που αποτελείται από εφήβους ήταν να αναδείξουμε τη σημασία του εθελοντισμού αλλά και τη σημασία της σωστής λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με μοναδικό γνώμονα τον άνθρωπο και όχι τα likes και τα views.

Στέλνουν σε όλους το μήνυμα:
«Εκεί που υπάρχει ανάγκη, εκεί θα μας βρείτε, δίνοντας φωνή και ελπίδα σε όσους το έχουν ανάγκη».

Για μία ακόμη φορά η ομάδα «Πίσω στα δικά μας» έδειξε την αγάπη, την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμπαραστάθηκε με όποιον τρόπο μπορούσε και προσπάθησε να απαλύνει την αγωνία των συνανθρώπων μας, που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των περασμένων ημερών.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκαν: Βαγγέλης Νάκης, Μαριάν Μαξίν, Αλέξανδρος Παυλόπουλος, Δημήτρης Τόλης, Χρύσα Γκούγκου, Αντιγόνη Αλί, Μιχαέλα Καραπέτη και Φωτεινή Γεωργακοπούλου.

Οι υπόλοιποι υποστηρικτές της κινητοποίησης είναι οι:
Νίκος Μπάρκουλης – Μαρία Μπίτσιου – Αλέξανδρος Μαύρος – Αντώνης Ρηγόπουλος – Ερβίν Τσουράϊ – Ειρήνη Κουρή – Χάρης Φιλιππόπουλος – Ελίζα Σοφία Μπίτσια – Ασπασία Μπαζίμα – Άρτεμις Βρεττάκου – Λάμπρος Κανατάς – Λύδια Χριστουλάκη – Χάρης Δημόπουλος – Μάριος Μπιντάκος – Βασίλης Αγγελιδάκης – Αλέξανδρος Κούμπρια – Φίλιππος Σαχμπάζ – Νίκος Λαουτάρης – Μίλι Σουλοβάρι – Σωκράτης Πάτσος – Πέτρος Νικολίνταης – Ραφαήλ Λασιθιωτάκης – Κωνσταντίνος Μόσχος – Λάμπρος Παπανικολάου – Μικαέλα Δεκλερή

Καθώς και οι καλλιτέχνες:
Γιάννης Τεργιάκης – Τζωρτζίνα Αντωνακάκη – Natasha Kay – Myrio – Vemily

Η ομάδα ενεργεί με την υποστήριξη των εταιριών Panik Records Entertainment, Waterboom Festival και της εταιρίας ρουχισμού́ PRIMO the brand.