Σταυρούλα Καποπούλου: Η “έμπνευση” πρέπει να έχει διάρκεια και μετά την έναρξη της συγγραφής.

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε;

11 ετών, στην Ε’ Δημοτικού, όταν ο δάσκαλος μας ζήτησε να γράψουμε τις σκέψεις μας έμμετρα ή πεζά για την Άλωση της Πόλης.

Ποια λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα;

Μαγεία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή;

Κυρίως ναι, ως κινητήρια δύναμη. Όμως η «έμπνευση» πρέπει να έχει διάρκεια και μετά την έναρξη της συγγραφής. Να ωθεί και να εξελίσσει την συγγραφική γραφίδα.

Πως θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας;

Θέλω να τον χαρακτηρίζω ως «ισορροπημένο άτομο».

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Πολλά. Ένα βιβλίο, που πρόκειται να εκδοθεί και που έχουμε γράψει από κοινού με τον φίλο και συνάδελφο, Βασίλη Παπακώστα, ένα μυθιστόρημα, που ήδη είναι έτοιμο, κάποια παιδικά, συμμετοχή σε Ανθολόγιο, ένα νέο μυθιστόρημα και… ποιος ξέρει;

Βιογραφικά Στοιχεία

Η Λίτσα (Σταυρούλα) Καποπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Α΄ Εξατάξιο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Δημοσιογραφικής Σχολής.

Υπηρέτησε στον Ναό της Θέμιδος ως Δικηγόρος και Δικαστική Λειτουργός.
Το 2013 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ‘Δίαυλος’ το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Πνοή» και υπότιτλο «Όταν χτυπά η καρδιά του πεπρωμένου…». Το 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις “Ανάτυπο” το δεύτερο μυθιστόρημά της «Στο Βασίλειο της Μοίρας» με ενσωματωμένο μουσικό cd «Λουλούδι της Ανατολής» των Νικόλα Αδέσποτου και Δημήτρη Μήλα.

Το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ‘Ανάτυπο’ το τρίτο βιβλίο της , διηγήματα και θεατρικά με τίτλο «Σενάρια στο θέατρο της ζωής», στο οποίο εμπεριέχονται σε πρωτοποριακή μορφή qr code πέντε τραγούδια σε σύνθεση, ενορχήστρωση και ερμηνεία Βασίλη Παπακώστα και στίχους δικούς της. Και τα τρία αυτά βιβλία καθώς και τα τραγούδια τους διακρίθηκαν και βραβεύτηκαν. Αποσπάσματα από τα έργα της υπάρχουν και στο Ανθολόγιο του ΚΕΛΔ «Ποιητική Αδεία», που κυκλοφόρησε το 2018 από τις εκδόσεις «Ανάτυπο».
Παρακολούθησε σεμινάρια εκφραστικής γραφής με τη Βίκυ Τσιανίκα, Αλκυόνη Παπαδάκη, Χρήστο Ναούμ. Παρακολουθεί συναισθηματική διαλεκτική με τον Στέλιο Καλαθά και Φωνητική με τον Άρη Γραικούση, γιατί πιστεύει ότι η γνώση δεν τελειώνει. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών «Η Ναζιανζός», του Συλλόγου Λόγου, Μουσικής και Τέχνης «Λίνος», Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Οικουμενικού Πατριαρχείου (ΣΦΟΠ), Ταμίας του Κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών (ΚΕΛΔ).
Παντρεμένη με τον φιλόλογο Γιάννη Παναγιωτάκη, μητέρα δύο παιδιών και γιαγιά δύο εγγονών.