Σοφία Βέμπο «Η φωνή που νίκησε το φασισμό»

Ερμηνεύει η Σοφία Μάνου

Η Σοφία Μάνου τραγουδά Σοφία Βέμπο!

Με αφορμή τα 80 χρόνια από το έπος του ’40 και τα 110 χρόνια από την γέννηση της Σοφίας Βέμπο, που με τη φωνή και τη φλόγα της έμεινε στην ιστορία ως «η τραγουδίστρια της νίκης», η Σοφία Μάνου ερμηνεύει μοναδικά, δώδεκα από τα συγκλονιστικά τραγούδια της Βέμπο, που εμψύχωσαν την ελληνική ψυχή σε δύσκολες στιγμές, μεγάλης δοκιμασίας.

Σε μια εποχή που ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται ξανά, το album “Σοφία Βέμπο – Η φωνή που νίκησε τον φασισμό”, προσφέρει μια μουσική ανάσα που έρχεται για να ζωντανέψει την υπερηφάνεια και το ηθικό των Ελλήνων και να τεθεί απέναντι σε κάθε είδος φασισμό απ’ όπου και αν προέρχεται αυτός.

Κλασικά τραγούδια, όπως τα “Βάζει ο Ντούτσε τη στολή του”, “Παιδιά της Ελλάδος παιδιά”, “Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου”, ενορχηστρωμένα με έμπνευση από τον Ντίνο Γεωργούντζο, με σύγχρονο ήχο όπου κυριαρχούν τα έγχορδα και οι παιδικές φωνές 350 μελών παιδικών χορωδιών, ακούγονται με έναν ολόφρεσκο τρόπο, λυρικό και επιβλητικό, που ταξιδεύει τον ακροατή.

Η Σοφία Μάνου τιμώντας την πρόσκληση του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, να ερμηνεύσει δώδεκα μοναδικά τραγούδια που στιγμάτισαν τις ψυχές όλων των Ελλήνων, ανταποκρίθηκε με σεβασμό στο μεγαλείο ερμηνείας της Σοφίας Βέμπο, δίνοντας ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας με διαχρονικό χαρακτήρα.

Συμμετέχουν 350 παιδικές φωνές από: την Παιδική & Νεανική χορωδία του Δήμου Διονύσου, τη Χορωδία εκπαιδευτηρίων Ηλιάδη, το Νεανικό Φωνητικό σύνολο & τη Μικτή χορωδία Επτάχορδη Λύρα του Αγ. Ευθυμίου Κερατσινίου, τη Χορωδία του 1ου Δημ. Σχολείου Ωρωπού και Νέων Παλατίων και τη Χορωδία της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ,
«Choeur Du Coeur».

Ακολουθήστε τη Σοφία Μάνου: https://geni.us/SofiaManou

Ακολουθήστε το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός: https://geni.us/KJADy