Σεμινάριο “Ethno-Cine”: Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος

Η δημιουργική συνεργασία του Fårö Creative Learning με το Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει.

Ένας νέος κύκλος του σεμιναρίου “Ethno-Cine: Ανθρωπολογία & Κινηματογράφος” ξεκινάει την άνοιξη και για οκτώ τρίωρες συναντήσεις. 

Το σεμινάριο θα μας ανοίξει την πόρτα στο θαυμαστό κόσμο της οπτικής ανθρωπολογίας, του εθνογραφικού κινηματογράφου και της πολυμεσικής εθνογραφίας μέσα από διαλέξεις, προβολή ταινιών και ανοιχτές δημιουργικές συζητήσεις.

Στο πλαίσιο των συναντήσεών μας, θα ακολουθήσουμε την ιστορική πορεία του εθνογραφικού κινηματογράφου, θα δούμε πώς η τεχνολογία επηρέασε την εξέλιξη της οπτικής ανθρωπολογίας και θα λάβουμε μια γενική επιμόρφωση για την χρήση των οπτικοακουστικών μέσων στις κοινωνικές επιστήμες. Θα συζητήσουμε αναλυτικά για τις εξελίξεις και τις καινοτομίες στην ιστορία του κινηματογράφου, του ντοκιμαντέρ και των εθνογραφικών ταινιών σε συνδυασμό με το τεχνολογικό, επιστημολογικό και αισθητικό πλαίσιο στο οποίο εμφανίστηκαν, ώστε να αποκτήσουμε μια συνολική εικόνα για την ιστορική πορεία αλλά και τις θεωρητικές προσεγγίσεις του κλάδου της οπτικής ανθρωπολογίας.

Η προβολή και η συζήτηση ταινιών θα έχει κεντρικό ρόλο σε ολόκληρη τη διαδικασία του σεμιναρίου.

*Το σεμινάριο θα διεξαχθεί σε διαδικτυακή πλατφόρμα

Διάρκεια σεμιναρίου: 
Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 – Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

Μέρες & ώρες σεμιναρίου: Πέμπτες, 19.00-22.00

Κόστος συμμετοχής:
100€ (+24% ΦΠΑ) και 85€ (+24%ΦΠΑ) για φοιτητές και ανέργους (η θέση κατοχυρώνεται με κατάθεση προκαταβολής)

Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτική περιγραφή της ύλης του σεμιναρίου απευθυνθείτε στο [email protected].

Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, Διδάκτορας Ανθρωπολογίας, Συνιδρυτής και Διευθυντής του οργανισμού Ethnofest και το ομώνυμου Φεστιβάλ.