Σαλώμη Ιεροπούλου Μυλωνά: “με γοητεύουν οι λέξεις, τα κείμενα, η ποίηση, οι εικόνες που δημιουργούνται μέσα απο το λόγο”

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός;

Απο αρκετα νεαρή ηλικία ήμουν σίγουρη ότι ήθελα να σπουδάσω και να ασχοληθώ με το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Με γοητεύουν οι λέξεις, τα κείμενα, η ποίηση, οι εικόνες που δημιουργούνται μέσα απο τον λόγο.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω,θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες, τον καθένα για την μοναδικότητά του.

Ο κάθε καλλιτέχνης όπως και ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός. Θαυμάζω ανθρώπους που παλεύουν απέναντι στις δυσκολίες της ζωής, ανθρώπους θετικούς, που αντιμετωπίζουν την καθημερινότητα με χαμόγελο και ανθρώπους που προσφέρουν απλώχερα την βοήθεια τους.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε;

Αγαπάω και τα δύο εξίσου. Το καθένα έχει τη δική του γοητεία.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς;

Το ιδανικό πιστεύω είναι να γίνονται όλα βήμα-βήμα, σταθερά, όσο γίνεται, με σωστές επιλογές. Σωστές αποφάσεις στα ναι και στα όχι. Πάντα υπάρχει το ρίσκο φυσικά, αλλά έχει και αυτό τη μαγεία του.

Η αφοσίωση στη δουλειά, ο επαγγελματισμός, ο σεβασμός και οι επιλογές χτίζουν την καριέρα. Για μένα επιτυχία είναι η ευτυχία..

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Μπορεί ένας άνθρωπος να γεννιέται με την υπερευαισθησία του καλλιτέχνη αλλά πιστεύω οτι τα ερεθίσματα και οι επιρροές που θα έχει στην πορεία θα καθορίσουν την εξέλιξη του.

Επίσης η καλλιέργεια του ταλέντου του,η σπουδή, η συνεχής μελέτη και αφοσίωση, διευρύνουν τις γνώσεις του κάθε καλλιτέχνη και έχουν καθοριστικό ρόλο στη πορεία του.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

“γνώθι σαυτόν”

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Εικόνες και συναισθήματα έρχονται απο την αρχή, πρίν την διαδικασία της πρόβας, απο την πρώτη ανάγνωση.

Φυσικά αλλάζουν στην πορεία, εξελίσσονται, μεταμορφώνονται, αναλόγως.

Σε κάποια κείμενα παρασύρομαι απο την υπεροχή της γραφής, όπως για παράδειγμα τα ποιητικά κείμενα, η ποίηση και οχι μόνο ,πλάθω τις εικόνες και τις ιδέες μέσα στο μυαλό μου πολύ γρήγορα.

Αυτό δεν σημαίνει φυσικά οτι θα παραμείνουν όπως στην αρχική σκέψη. Στη διαδικασία της πρόβας καταθέτονται πολλά στοιχεια, δοκιμές κτλ, κρατούμε και αφαιρούμε μέχρι να φτάσουμε στο ιδανικό που θα θέλαμε και το εξελίσσουμε για να ανθίσει.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου ως καλλιτέχνη αφοσιωμένη, συνεπής στη δουλεια μου, και σε μια συνεχής αναζήτηση και μάθηση.

Με εξιτάρει η διαδικασία της πρόβας και της μελέτης του ρόλου και η δοκιμασία διαφορετικών μεθόδων.

Για μένα η δουλειά του ηθοποιού είναι συνεχής, σώμα, φωνή, μελέτη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Θα συνεχίσουμε με τις παραστάσεις του ποιητικού μονολόγου του Γιάννη Ρίτσου “Περσεφόνη”, για τις οποίες θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες το συντομότερο οπως και για άλλα σχέδια κυρίως στο θέατρο.

Σαλώμη Ιεροπούλου Μυλωνά

Η ηθοποιός Σαλώμη Ιεροπούλου Μυλωνά γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία.Το 2017 συμμετείχε στο performance «The Nelken line on the green line», το οποίο ήταν μέρος του global event και περιλαμβάνεται στο αρχείο του ιδρύματος της Pina Bausch, από τις Ασώματες Δυνάμεις dance company.

Συμμετείχε στην καθημερινή τηλεοπτική σειρά εποχής του ΡΙΚ «Χάλκινα χρόνια» και στην δραματική σειρά «Το τατουάζ», στον Alpha.Εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το physical theatre, παρακολούθησε εργαστήρια Σωματικού Θεάτρου με διαφορετικές τεχνικές όπως τεχνικές Noh, Kabuki, τη μέθοδο Suzuki και τις πολεμικές τεχνικές, Corporeal Mime Physical theatre and Devised , μέθοδος του Etienne Decroux, σωματικό θέατρο και δημιουργία χορού τραγωδίας και κωμωδίας, σωματικό θέατρο και γείωση κ.α.

Το 2017, συμμετείχε στην παράσταση «Άμλετ» της Fresh Target Theatre Ensemple σε σκηνοθεσία Πάρι Ερωτοκρίτου. Στην συνέχεια την ίδια χρονιά, ,έλαβε μέρος στο No_Body festival/ Moving on με το solo performance «Αέναη σύγκρουση».

Το 2018-2019 συμμετείχε στην παιδική παράσταση «Never ending story» και στην θεατρική παράσταση «Elevator». Τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο 2019, ανεβαίνει το έργο «ΜέΝΓΚΕΛΕ, όνειρο για δύο πρόσωπα σε ένα βαγόνι», του Θανάση Τριαρίδη με τον Νεοκλή Νεοκλέους και την Σαλώμη Ιεροπούλου Μυλωνά στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους, σε σκηνοθεσία Σάββα Μυλωνά.

Τον Μαίο του 2019 πραγματοποιήθηκε η παράσταση “Περσεφόνη” , ο ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου, με την Σαλώμη Ιεροπούλου Μυλωνα στον ρόλο της Περσεφόνης, παραγωγή “χωροΤόπος”.