Παρουσία έργων της Φιλαρέτης Πιπεροπούλου στην επετειακή -4 χρόνια- ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στο Μπενσουσάν Χαν

“Εύχομαι η τέχνη μου να αποτελέσει αντίβαρο στον μονοδιάστατο, ετεροκατευθυνόμενο χωρίς φαντασία άνθρωπο, αποτέλεσμα της σύγχρονης πεζής καθημερινότητας”

Μιλήστε μας για το έργο το οποίο παρουσιάσατε στην επετειακή εικαστική έκθεση τεχνών της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο Μπενσουσάν Χαν. Συμμετείχα στην επετειακή έκθεση της «Επίμονης Τέχνης» με τρία έργα μου, λάδια σε καμβά, με κοινό στοιχείο τα γυναικεία πρόσωπα, τα έντονα χρώματα και τις επιρροές από την pop art. Το κεντρικό, λοιπόν, έργο απεικονίζει ένα γυναικείο πρόσωπο με “τσαχπίνικο” χαμόγελο, με διάθεση να χαμογελάσει στη ζωή και τις δυσκολίες της και να τις αγκαλιάσει χωρίς φόβο, ώστε αυτές να συμβάλουν στη συναισθηματική της ωρίμανση και εξέλιξη.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από αυτήν την παρουσία; Η συμμετοχή μου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή. Εντυπωσιακή η αστείρευτη διάθεση της κας Χρύσας Μπαρζόκα να υπηρετήσει την τέχνη οι οργανωτικές της ικανότητες και η ευγένειά της. Γνώρισα τα μέλη της ομάδας τα οποία, επίσης, με αγκάλιασαν και δέχτηκα ανατροφοδότηση για τα έργα μου από ανθρώπους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Τι σημαίνει για εσάς η συμμετοχή σας στο Μπενσουσάν Χαν; Η συμμετοχή μου στην έκθεση αυτή  αποτέλεσε την ευκαιρία για «άνοιγμα» και επαφή με το κοινό. Έως τώρα η ζωγραφική αποτελούσε για μένα πολύ προσωπική υπόθεση. Κάθε έργο μου και μια ιστορία της ζωής μου. Θλίψη, δύναμη, αισιοδοξία και προσευχή. Η τέχνη αποτελούσε μέσο ανάπτυξης θετικών συναισθημάτων και τρόπο διαφυγής από την πραγματικότητα, που τα τελευταία χρόνια υπήρξε αρκετά δύσκολη για μένα οδηγώντας με στα όρια της κατάθλιψης. 

Μέσα σε αυτή την πορεία των τεσσάρων ετών παρουσίας της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ποια θεωρείτε ότι είναι η πιο ξεχωριστή στιγμή-συμμετοχή που βιώσατε; Αν και υπήρξε η πρώτη μου συμμετοχή, μπορώ να πω ότι τα συναισθήματα, οι σκέψεις, οι εντυπώσεις ήταν άφθονα δίνοντας στην βραδιά μια παραμυθένια πινελιά.

Που θεωρείτε οτι κρύβεται το κλειδί της επιτυχίας του πρότζεκτ; Ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του πρότζεκτ βρίσκεται στο όνομα του: Επιμονή! Δηλαδή,  το “πείσμα” του καλλιτέχνη να συνεχίσει να Υπάρχει! Να Σκέφτεται! Να δημιουργεί! Να εμπνέει, χαράσσοντας καινούργιους ιδεολογικούς προσανατολισμούς και οράματα.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το δικό σας δυνατό σημείο στην Τέχνη σας; Αυτό δηλαδή που σας κάνει τόσο ξεχωριστό; Αυτό που χαρακτηρίζει τα έργα μου,  όπως προανέφερα, είναι η ιστορία που έχουν να πουν για μένα: Χρειάζομαι χρώματα, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Η διάθεσή μου : < = >  less is more, δηλαδή να εκτιμήσουμε τα απλά, αυτά που θεωρούμε δεδομένα, αλλά έχουν αληθινή και γνήσια ομορφιά, μακριά από κάθε ψεύτικη εικόνα και προσποίηση. Τσαχπινιά, λοιπόν, και χιουμοριστική διάθεση στα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

Τι εύχεστε για τη συνέχεια; Εύχομαι η τέχνη μου να αποτελέσει αντίβαρο στον μονοδιάστατο, ετεροκατευθυνόμενο χωρίς φαντασία άνθρωπο, αποτέλεσμα της σύγχρονης πεζής καθημερινότητας. Θα μου έδινε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να βλέπω ολοένα και περισσότερους νέους  να αγαπούν την τέχνη και να την ακολουθούν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Διότι η ζωή μας έχει νόημα εντάσσοντας το πνευματικό στοιχείο σε ό,τι κάνουμε. Και η ζωγραφική είναι πνευματική ανάταση, είναι αγάπη, είναι προσευχή.

https://www.facebook.com/epimonitexni/

Σύντομο bio: Η Πιπεροπούλου Φιλαρέτη είναι Ελληνοκαναδή με ποντιακές καταβολές. Ερχόμενη στην Ελλάδα σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Διορίστηκε στη μέση εκπαίδευση και υπηρετεί στο 18ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Αυτοδίδακτη στη ζωγραφική (με πατέρα που είχε επίσης, ταλέντο) επιδίδεται σε αυτήν με πολλή αγάπη και μεράκι.

Αγαπημένα πρόσωπα στη ζωή της ,η μητέρα της Πόπη και ο μονάκριβος γιος της, Ιάσονας, μουσικός με ιδιαίτερο ταλέντο στην ηλεκτρική κιθάρα.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: 4 Χρόνια στον τόπο που ξεκινήσεΜΠΕΝΣΟΥΣΑΝ ΧΑΝ

Σύλληψη & Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα https://www.facebook.com/chris.alevra

Τα εγκαίνια του αδιαμεσολάβητου project εικαστικών καλλιτεχνών “Επίμονη Τέχνη” πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 10 Μαϊου στις 19.00 στο Μπενσουσάν Χαν (Εδέσσης 6, 54625, Άνω Λαδάδικα Θεσσαλονίκης). Πρόκειται για την επετειακή εκδήλωση του πολύ επιτυχημένου project που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια στο Μπενσουσάν Χαν και έγινε θεσμός!

Το παλιό εβραϊκό χάνι των Άνω Λαδάδικων, κτίριο εξαιρετικής εσωτερικής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, στέγασε την εικαστική έκθεση στην οποία συμμετείχαν με έργα τους

https://www.facebook.com/BensousanHan/

OI ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΌΠΟΥΛΟΣ

ΒΙΟΛΕΤΑ ΓΑΖΕΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ

ΜΑΡΙΑ ΝΕΝΑΔΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΑΓΚΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΜΙΝΗΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ

ΚΕΛΛΥ ΚΟΝΤΖΑΜΑΝΗ

RINETTE JOSAFAT

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΡΟΖΑΣ

PARIS VIVIANNE

RAMINA IBRAGIMOVA

ANTONI DRAGAN

ΑΝΤΩΝΙΑ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΧΟΡΤΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΣΕΡΑΦΕΊΜ ΙΔΟΎ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ

ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΖΙΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΧΡΥΣΑ ΣΙΑΤΗ

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΛΤΟΥΝΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

ΜΑΡΙΑ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ

Με την υποστήριξη

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΊΑ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΊΟΥ
ΕΥΟΣΜΟΣ – ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

ADAMOS WINES
OLYMPUS RIVIERA

CBD WORLD

KOTSONI LANGUAGE

και τους χορηγούς επικοινωνίας

POLIS FREEPRESS
& SP musicRADIO