Πέτρος Κλαμπάνης: Βραδυά Jazz στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Θέτοντας το μπάσο σε πρωταγωνιστικό ρόλο, ο μπασίστας και συνθέτης Πέτρος Κλαμπάνης έρχεται στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή για μία ατμοσφαιρική μουσική παράσταση. Μόνος επί σκηνής, κατασκευάζει ένα αυθόρμητο, πολυδιάστατο ηχοτοπίο, όπου το μπάσο συνδιαλέγεται με κρουστά, πλήκτρα, φωνή και λούπες. Αγαπημένα jazz standarts, τραγούδια από όλο τον κόσμο, αυτοσχεδιασμοί αλλά και δικές του συνθέσεις, παρουσιάζονται μέσα από μία μυσταγωγική μουσική εμπειρία.

Ο Πέτρος Κλαμπάνης μεγάλωσε στην Ελλάδα και πραγματοποίησε τις σπουδές του στη μουσική σε Άμστερνταμ και Νέα Υόρκη. Έχει εμφανιστεί σε ιστορικούς μουσικούς χώρους, όπως το Carnegie Hall, τα Lincoln Center και Kennedy Center στην Washington, ενώ έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, και στα διεθνούς φήμης φεστιβάλ North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και XJazz (Γερμανία).

Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα «Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης» από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα jazz albums του 2015 στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR). Το 2017 κυκλοφόρησε το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, το οποίο έτυχε θερμής αποδοχής από τον αμερικάνικο τύπο και βραβεύτηκε ως το καλύτερο live άλμπουμ της χρονιάς από τα Βραβεία IMA (Independent Music Awards). Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον τέταρτο δίσκο του, με τίτλο Irrationalities, το οποίο χαίρει εξαιρετικής παγκόσμιας αποδοχής.

Video art: Ελένη Κυρμιζάκη
Light design: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Οργάνωση παραγωγής: Well art live

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 20 Μαρτίου 2020

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
Ερατοσθένους 13 Αθήνα 116 35
Πληροφορίες: goulandris.gr

Είσοδος: 20€
Είσοδος για B&E Members: 16€