Ο Στέλιος Καγιαδάκης συμμετέχει στην εικαστική έκθεση «Χρώματα ουρανού και θάλασσας» στην Πλάκα Μήλου

“Με κοινό γνώμονα την αγάπη μας για την ζωγραφική και ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν την Ελλάδα, προχωράμε ενωμένοι να γεμίσουμε με Αιγαιοπελαγίτικα χρώματα την γκαλερί Αρτ Μήλος”

Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στην συγκεκριμένη έκθεση; Ήταν μια επιθυμία μου να εκθέσω σε αυτό το υπέροχο νησί, κυρίως για ατομική έκθεση. Η πρόταση του κου Μάλλη πιστεύω ότι θα ανοίξει αυτόν το δρόμο μελλοντικά. Δεν θα μπορούσα να μην αποδεχτώ αυτή την ευκαιρία και να εκθέσω μαζί με άλλους συναδέλφους ζωγράφους σε αυτό το δημοφιλές, παραμυθένιο νησί. 

Τι σας ενώνει με τους άλλους εικαστικούς που θα βρεθείτε στην πανέμορφη Μηλο; Με κοινό γνώμονα την αγάπη μας για την ζωγραφική και ιδιαίτερα με θέματα που αφορούν την Ελλάδα, προχωράμε ενωμένοι να γεμίσουμε με Αιγαιοπελαγίτικα χρώματα την γκαλερί Αρτ Μήλος.

Μέσα από τα έργα σας προσπαθείτε να περάσετε κάποια μηνύματα; Αισιοδοξία, χαρά, ελπίδα και πολλά ακόμα θετικά συναισθήματα προσπαθώ να βγάλω μέσα από τα ζωγραφικά μου έργα. Συνήθως ο χαρακτήρας του ζωγράφου καθώς και συναισθήματά του αποτυπώνονται στον λευκό καμβά. 

Ποια είναι τα οφέλη την Εικαστικών Τεχνών στον άνθρωπο; Με 2 πινέλα, λίγα χρώματα και ένα καμβά μπορούμε να βελτιώσουμε την σωματική και ψυχική μας υγεία, να μειώσουμε το άγχος, την κατάθλιψη, την κούραση και να αυξήσουμε την αυτοεκτίμηση μας. Σημαντική είναι βέβαια και η ηρεμία που μας προσφέρει.

Με ποια χρώματα θα ζωγραφίζατε την Ελλαδα; Με ένα μπλε και ένα άσπρο είναι αρκετά για να απεικονίσεις το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και τα αστραφτερά Κυκλαδίτικα σπίτια. Το κόκκινο επίσης, το οποίο είναι το αγαπημένο μου χρώμα και κυριαρχεί σχεδόν σε όλα μου τα έργα δεν θα μπορούσε να λείψει από το παζλ ενός ζωγραφικού πίνακα με Ελληνικό θέμα, δίνοντας έμφαση σε μία βάρκα ή ακόμα και σε μία νησιώτικη πόρτα. 

Με τι συναισθήματα εύχεστε να φύγει το κοινό που θα επισκεφθεί την έκθεση αυτή; Γεμάτο ικανοποίηση, αισιοδοξία,  χαμόγελα και κυρίως να θέλει να ξανάρθει…

Εγκαίνια 20/04/2023 έως 30/04/2023
στον πολύ όμορφο και πλήρως ανακαινισμένο χώρο ArtMilos

Βιογραφικό: Γεννήθηκε και μεγάλωσε  στην Σαλαμίνα το 1967
Μετά την αποστρατεία του από το Πολεμικό Ναυτικό ασχολήθηκε με αυτό που πάντα αγαπούσε,  την ζωγραφική και τις εικαστικές κατασκευές.
Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και  γλυπτικής σε διάφορες σχολές και ζωγράφους. Δούλεψε αρκετά χρόνια για να εφαρμόσει όσα έμαθε και ανακάλυψε πολλούς δικούς του τρόπους έκφρασης και τεχνικές πάνω στον καμβά. 
Έχει κάνει 14 ατομικές εκθέσεις σε  αρκετές πόλεις και νησιά της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, Σαλαμίνα, Τήνος, Σίκινος, Ύδρα, Πόρος, Λεωνίδιο, Λάρισα, Πρέβεζα κ.α.ενώ έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ομαδικών εκθέσεων.
Οργανώσει και επιμελείται επι σειρά ετών τις εκθέσεις ζωγραφικής του Δήμου Σαλαμίνας.

Χορηγός επικοινωνίας http://polismagazino.gr