Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΕΤΑ: Παιδικό βιβλίο της Σία Γκοντπίαρ από τις εκδόσεις Λιβάνη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη

Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα

Αφιερωμένο σε όλα εκείνα τα παιδιά που δεν πρόλαβαν να γνωρίσουν τον παππού ή τη γιαγιά τους.

Εικονογράφηση: Μαίρη Καλαµπαλίκα

Σχετικά με το βιβλίο

Όταν η Ντορέτα γεννήθηκε, ο παππούς της, ο Θοδωρής, είχε ήδη ξεκινήσει –αναπάντεχα– το «µεγάλο ταξίδι» του. Γι’ αυτό κι εκείνη, για να τον έχει πάντα στη ζωή της, πήρε το όνοµά του. Κάθε µέρα, το µικρό κορίτσι κοιτά τη φωτογραφία του πάνω στο µεγάλο ράφι στο σαλόνι. Πώς, άραγε, θα µπορούσε, µε έναν µαγικό τρόπο, να τον συναντήσει από κοντά, έστω για µία και µοναδική φορά; Ποιος είναι ο δρόµος που πρέπει να ακολουθήσει;

Μέσα από µια συναρπαστική διαδροµή, γεµάτη γλύκα και µέλι, θα τα καταφέρει…Τώρα ο κόσµος είναι όλος δικός τους… για τον παππού και την εγγονή. Γιατί η αληθινή αγάπη πάντα βρίσκει τη λύση!

Μια συγκινητική ιστορία, που µας γεµίζει όµορφα συναισθήµατα και µοναδικές εµπειρίες, εµφυσώντας στα παιδιά τις αξίες της αγάπης και της ευγνωµοσύνης, καθώς και τη σηµασία των οικογενειακών δεσµών.

Βιογραφικά

Η Σία Γκοντπίαρ γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι επιτυχηµένη επιχειρηµατίας στον τοµέα της Επικοινωνίας. Αγαπά τη δουλειά, τις ταινίες και τα ταξίδια. Ύστερα από τον ξαφνικό κι άδικο χαµό του πατέρα της, στον δρόµο, όντας πεζός, αποφάσισε να γράψει αυτή την ιστορία ως φόρο τιµής στη µνήµη του. Στην πραγµατικότητα, θέλει να µεταδώσει στα παιδιά που δε γνώρισαν τον παππού ή τη γιαγιά τους το µήνυµα ότι, ακόµα κι αν κάποιοι άνθρωποι δε συναντηθούν ποτέ, η αληθινή αγάπη είναι πάντα παρούσα.

Η Μαίρη Καλαµπαλίκα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994 και σπούδασε Μάρκετινγκ & Επικοινωνίαστο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Από παιδί τής άρεσε να χάνεται στις σελίδες βιβλίων και να ζωντανεύει χαρακτήρες µε τα µολύβια της. Η αγάπη της για τη ζωγραφική την κέρδισε και σήµερα είναι απόφοιτος του τµήµατος Sketch-Comics-Cartoon του ΑΚΤΟ και δραστηριοποιείται στον χώρο της παιδικής εικονογράφησης και των κόµικς.

Από τις Εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης σε δική της εικονογράφηση το βιβλίο Ο Κήπος µε τα Συναισθήµατα.

ISBN: 978-960-14-3738-5, Ημ. έκδοσης: 15/06/2022, Σελ.: 36, Τιμή: € 12,00