Ο διεθνής γλύπτης Νίκος Φλώρος στην κριτική επιτροπή των Art Awards 2024 της Dreamteam

Ο διεθνής και λαμπερός Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος θα είναι ένα από τα σημαντικά πρόσωπα που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή των Art Awards 2024 της Dreamteam!

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, θεσπίζει τον εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας Art Awards καθώς και την αντίστοιχη έθεση Τέχνης, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. Τα έργα των Art Awards που θα είναι δημιουργίες γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας και μικτής τεχνικής θα εκτεθούν στη μεγάλη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 26-27-28 Φεβρουαρίου 2024. Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένα και καταξιωμένα πρόσωπα του εικαστικού χώρου, θα αποφανθεί για τα αρτιότερα έργα και θα αποδώσει τα βραβεία ανά κατηγορία!

Το όνομα και η κριτική του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Νίκου Φλώρου προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καλλιτεχνικό γεγονός. Ο Νίκος Φλώρος γεννήθηκε στην Τρίπολη, μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ έζησε και εργάστηκε σε πολλές μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Σπούδασε κλασικό πιάνο, δραματική τέχνη και σχέδιο στην Αθήνα και Καλές Τέχνες στην École des Beaux Arts στο Παρίσι. Τα γλυπτά έργα του κατασκευάζονται από υλικά της καθημερινότητας, όπως εφημερίδες και δοχεία αλουμινίου, που μετατρέπονται σε ύφασμα ως ένα εκ νέου υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της μοναδικής του γλυπτικής τέχνης, η οποία τον έκανε γνωστό παγκοσμίως, καθιερώνοντας το στιλ surrealistic pop-art. Η μέθοδος αυτή δημιουργήθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Νίκο Φλώρο, το 2003.

Tα ως τώρα έργα του είναι εμπνευσμένα από μεγάλες προσωπικότητες, όπως η Μαρία Κάλλας, η Πριγκίπισσα Γκρέις του Μονακό, ο οικογένεια Ρομανόφ, η Βασίλισσα Ελισάβετ, o Πρίγκιπας Mohammed bin Zayed Al Nahyan του Abu Dhabi και διάδοχος του Θρόνου, η Μέριλυν Μονρό καθώς επίσης έργα του απεικονίζουν μορφές από την Ελληνική Μυθολογία αλλά και Ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης! Όλα φτιαγμένα από μέταλλο!

Οι δημιουργίες του φιλοξενούνται σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών σημαντικών μουσείων όπως: η Ρωσική Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αγία Πετρούπολη, το Κρατικό Μουσείο Tsarytsino στη Μόσχα, το Κρατικό Μουσείο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ στην Αγία Πετρούπολη, το Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, ΗΠΑ, το Παλάτι του Hofburg στη Βιέννη και το Teatro Communale στην Μπολόνια της Ιταλίας.

Το έργο του έχει λάβει διεθνή αναγνώριση και καλύπτεται από μεγάλες ειδησεογραφικές υπηρεσίες όπως τα Reuters, BBC, Sky News, ABC News, Νέα Υόρκη Times, Vogue, W, Associated Press, Fashion TV και πολλά άλλα νέα και τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, σημαντική τιμή ήταν και η φιλοξενία για πρώτη φορά Έλληνα καλλιτέχνη στο Museo del Greco στο Τολέδο της Ισπανίας, καθώς και το γεγονός πως η τέχνη του επιλέχθηκε από το βραζιλιάνικο εκπαιδευτικό σύστημα για να συμπεριληφθεί στα εγχειρίδια διδασκαλίας τους. Ακόμα, είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που κλήθηκε να παρουσιάσει το έργο του αφιερωμένο στην Πριγκίπισσα Grace του Μονακό στο Μόντε Κάρλο, κατά τη διάρκεια του διεθνούς αφιερώματος «Γκρέις: Σύμβολο Αλλαγής» υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου ΙΙ του Μονακό.
Έχει βραβευτεί από το Ρωσικό κράτος, έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Γραμμάτων και Τεχνών της Λισαβόνας με το Χρυσό Παράσημο και αποτελεί μέλος αυτής ως Ακαδημαϊκός. Επίσης, έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Albert Schweitzer της Βιέννης με το Χρυσό Μετάλλιο Τεχνών και Επιστημών, ενώ έχει λάβει και το «Global Thinkers Forum Excellence Award 2013» για Αριστεία στην Καινοτομία.

Έλαβε το Υψηλότερο Βραβείο, για το κοστούμι «Red Queen Elizabeth», που δόθηκε από το Μητροπολιτικό Μουσείο Κοστουμιών και παρουσιάστηκε από τον επιμελητή Harold Koda του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης, όπως και το αντίστοιχο βραβείο, για το κοστούμι «Silver Elizabeth I», από τη French Heritage Society στο «Young Friends Heritage Society».

Ο Νίκος Φλώρος έχει αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια, διά μέσου της μοναδικής και πρωτότυπης Τέχνης του, την παγκόσμια προώθηση της σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης δίνοντας το παρόν στο διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα!
Το Δ.Σ της Dreamteam ευχαριστεί θερμά τον κύριο Νίκο Φλώρο για τη σύμπραξη και τη Τιμή!

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000
www.dreamteam.org.gr

facebook & instagram: dreamteam.org.gr