Ο Δημήτρης Μόσχος συμμετέχει στην ομαδική έκθεση ζωγραφικής “Όταν η Τέχνη συναντά την Τέχνη”

“Όταν η Τέχνη συναντά την Τέχνη” 02/03/2022 – 09/03/2022

Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

https://www.facebook.com/artkatsikis/

Δημήτρης Μόσχος: “Η ζωγραφική είναι ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, γεμάτο πνεύμα…”

https://www.facebook.com/groups/mtabrokers https://mtabrokers.wixsite.com/art-gallery

Ποιοι είναι οι λόγοι που σας έδωσαν ώθηση να ασχοληθείτε με τη ζωγραφική; Δεν με ώθησε κάτι, το είχα μέσα μου. Από τότε που έπιασα το μολύβι στα χέρια μου ξεκίνησα να ζωγραφίζω… Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου σαν παιδί που ήμουν, δεν ήθελα τίποτε άλλο από το να ζωγραφίζω διότι μου έδινε και μου δίνει χαρά, ευχαρίστηση, ηρεμία.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Στο σουρρεαλισμό, που είναι ένα από τα αγαπημένα μου ρεύματα, όμως δεν μένω μόνο εκεί… Θα έλεγα ότι τα έργα μου έχουν επιρροές από διάφορα ρεύματα.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Πάνω απ’ όλα από τη ψυχή μου, και γενικώς ό,τι εικόνα έχω στο μυαλό μου, την απαθανατίζω στα έργα μου.

Ποιά είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Το να ασχοληθώ με την αγιογραφία, και δεν θα το θεωρούσα τόσο πρόκληση, αλλά ως δοκιμή προσωπικά.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να μεταδώσετε στους επισκέπτες της έκθεσης; Ότι η ζωγραφική είναι ένα ταξίδι χωρίς προορισμό, γεμάτο πνεύμα…

Τα έργα σας θα μπορούσε να είναι επηρεασμένα από τα βιώματά σας και από το περιβάλλον σας; Ναι θα μπορούσε, εξάλλου η τέχνη είναι βγαλμένη μέσα από τη ζωή.

Θα μπορούσατε να ασχοληθείτε με κάποια άλλη μορφή τέχνης εκτός από τη ζωγραφική; Ό,τι έχει να κάνει με την τέχνη μου αρέσει. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ασχοληθώ με άλλη μορφή τέχνης, πάντως θα ήθελα να δοκιμάσω και να μάθω.

Υπάρχει κάποιο project που να αποτελεί όνειρο ζωής; Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω σε μία έκθεση στο εξωτερικό, στην Ευρώπη περισσότερο…

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr