«Ο δήμος ανοίγει τους ορίζοντες των μαθητών…»

♦ Με ενθουσιασμό ξεκίνησε ο νέος κύκλος των δωρεάν θεατρικών παραστάσεων του ΚΘΒΕ στο πλαίσιο του πρωτοπόρου προγράμματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ο έκδηλος ενθουσιασμός και τα έντονα στοιχεία ικανοποίησης των μαθητών και εκπαιδευτικών σημάδεψαν την έναρξη του νέου κύκλου των θεατρικών παραστάσεων που ξεκίνησε σήμερα με το έργο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων», το οποίο εμπλουτίζει το πρωτοπόρο πρόγραμμα της θεατρικής παιδείας και αγωγής, που υλοποιεί για τέταρτη χρονιά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ.
Την πρεμιέρα του έργου, που ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή της ΕΜΣ, παρακολούθησαν 525 μαθητές από τα 1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσια Νεάπολης, οι οποίοι κατέκλυσαν την αίθουσα, ενώ προηγουμένως επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη.
Συγκεκριμένα το νέο, τέταρτο κατά σειρά έργο «Υπηρέτης δυο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι θα παρακολουθήσουν δωρεάν 4.890 μαθητές από 32 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το συνολικό κόστος να καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο. Η παράσταση, που ανεβαίνει σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία του Μιχάλη Σιώνα, είναι μία από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, το οποίο διεισδύει, κριτικάρει, σατιρίζει την παρακμή και τη σήψη της κοινωνίας αλλά και τη διαφθορά, που διαχρονικά είναι σύμφυτη με την ανθρώπινη φύση.
«Ο δήμος μας συνεχίζει με συνέπεια να υπηρετεί το μεγάλο στόχο που είναι να φέρνει το Θέατρο και τον Πολιτισμό στην Παιδεία και την Παιδεία στον Πολιτισμό, κάνοντας πράξη το μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη, η οποία υποστήριζε με σθένος ότι η μεγαλύτερη επένδυση είναι αυτή στην Παιδεία και στον Πολιτισμό. Κι αυτό επιτυγχάνεται με τη διαδραστική επαφή των μαθητών με τους συντελεστές των παραστάσεων και τους πρωταγωνιστές της τέχνης του Θεάτρου. Το πρόγραμμα της θεατρικής Παιδείας είναι ένα από τα πιο μεγάλα ‘‘έργα’’ του δήμου μας και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης χαιρετίζοντας τις σχολικές κοινότητες παρουσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ Γιάννη Αναστασάκη και του αντιδημάρχου Μιχάλη Βουλγαρίδη.