Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην επιμνημόσυνη δέηση για τα 85 χρόνια από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», για τα 85 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος,  σε δήλωσή του, τόνισε:

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει κερδίσει τον τίτλο από την ιστορία και τον ελληνικό λαό ως εθνάρχης. Αυτός και μόνο ο τίτλος μαρτυρά την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή του, τόσο στο να μεγαλώσει η Ελλάδα, όσο και να μπουν τα θεμέλια για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κράτος. Για τον Πειραιά αποτελεί ιδιαίτερη τιμή, γιατί οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος για πρώτη φορά, πολιτεύτηκε και εκλέχθηκε βουλευτής στον Πειραιά. Δείχνουμε τον σεβασμό μας απέναντι στη μνήμη του μεγάλου εθνάρχη της χώρας μας, απέναντι στη μνήμη ενός σπουδαίου πολιτικού».

Ο κ. Μώραλης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Κοραή

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Σήμερα τιμήσαμε όπως οφείλουμε και όπως έχουμε χρέος, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα, μαζί με την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και τον Πρόεδρό της, τον κ. Θεόδωρο Τσόντο,  τα 85 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν μια τεράστια προσωπικότητα, ίσως ο μεγαλύτερος Έλληνας πολιτικός που υπήρξε στην ιστορία της χώρας μας και του έθνους μας στη νέα του μορφή. Υπήρξε πολίτης Πειραιά, πολιτευτής και βουλευτής Πειραιά. Η σχέση του με τον Πειραιά ήταν διαχρονική, μεγάλη και στενή, για αυτό άλλωστε κοσμεί το άγαλμά του και την κεντρική πλατεία της πόλης. Πιστεύω ότι το 2022 θα είναι μια χρονιά χωρίς πανδημία και θα μπορέσουμε οι Πειραιώτες να τιμήσουμε, όπως αξίζει, τη μνήμη του».

Ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» κ. Θεόδωρος Τσόντος,  σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Τιμούμε σήμερα τον Εθνάρχη Ελευθέριο Βενιζέλο για τα 85 χρόνια από το θάνατό του.  Υπήρξε πολιτευτής του Πειραιά,  μέλος της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» και ευεργέτης μας. Κάναμε μια λιτή εκδήλωση με ένα μνημόσυνο και με την κατάθεση στεφάνων. Ελπίζουμε να βγούμε από την πανδημία του κορονοϊού και να οργανώσουμε την επόμενη χρονιά μια τιμητική εκδήλωση, αντάξια του μεγάλου ονόματός του».

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πειραιά η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας κα Κυριακή Μπουρδάκου και ο Πρόεδρος της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Αλέξανδρος Νανόπουλος.