Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ξενάγησε τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ

Στο χώρο όπου διαμορφώνεται το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Στο κτίριο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, όπου διαμορφώνεται το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων το οποίο εντάσσει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των smart cities, ξενάγησε σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για την υποδοχή του αμερικανού πρέσβη στο στάδιο υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος για την πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και συνολικά για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

«Πρόκειται για το ξεκίνημα μιας τεράστιας προσπάθειας, η οποία μεταφέρει το ψηφιακό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον στην πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσει η λειτουργία του Κέντρου σε πρώτη φάση με μαθήματα ρομποτικής για παιδιά αλλά και με σεμινάρια τα οποία απευθύνονται σε ανέργους.

Συγχαρητήρια Πάιατ σε Ζέρβα

Κατά την ξενάγησή του στον χώρο των παλαιών δημοτικών σφαγείων, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα δεν έκρυψε τον θαυμασμό του για το εμβληματικό αυτό κτίριο, εκφράζοντας συγχρόνως τα συγχαρητήριά του προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημιουργία του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο κ. Ζέρβας είναι δήμαρχος μόλις εννέα μήνες, αν αναλογιστεί όλα όσα έχουν επιτευχθεί», είπε ο κ. Πάιατ, δηλώνοντας ότι η Κυβέρνηση των ΗΠΑ παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη της εξέλιξης της Θεσσαλονίκης σε έναν σημαντικό κόμβο τεχνολογίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με ταχείες διαδικασίες

Τον κ. Πάιατ, τον οποίο συνόδευσε ο απερχόμενος Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, υποδέχθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

«Βλέπουμε σήμερα την πολύ γρήγορη πορεία υλοποίησης μιας πρωτοβουλίας, η οποία μέσω της Cisco αλλά και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης πήρε άμεσα σάρκα και οστά. Εμείς μιλάμε με έργα, δεν μιλάμε με λόγια», σημείωσε η κυρία Αντωνίου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Διεθνές Κέντρο Επιτάχυνσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων θα δώσει μια νέα πνοή σε όλα τα Βαλκάνια.

Όπως έκανε γνωστό ο Γενικός Διευθυντής της Cisco Hellas και εκπρόσωπος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Ψηφιακές Δεξιότητες» Αντώνης Τσιμπούκης, τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Στη συνάντηση από πλευράς Δήμου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκε και η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για Δράσεις Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Μαρία Καραγιάννη.