Οι “Appalachian Cobra Worshipers” και οι “Grey River & the Smoky Mountain” στη μουσική σκηνή Ορφέας στην Κυψέλη

Οι “Appalachian Cobra Worshipers” και οι “Grey River & the Smoky Mountain” συναντιούνται για πρώτη φορά επί σκηνής την Παρασκευή 3 Ιουνίου, για μία ξεχωριστή βραδιά γεμάτη παραδοσιακές αμερικάνικες μελωδίες φέρνοντας την folk americana από τον Αμερικάνικο Νότο στο καλλιτεχνικό στέκι «Ορφέας» στην κλασική οδό Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη!

Λίγα λόγια για τους Appalachian Cobra Worshipers

Οι A.C.W είναι 4 μουσικοί που επηρεασμένοι από τα παραδοσιακά blues του Mississippi, τα ιρλανδέζικα blues των Απαλαχίων, τα Country Godspell αλλά και την Country folk μουσική του νότου της Αμερικής, διασκεύασαν αγαπημένα τους ακούσματα με τον δικό τους μοναδικό, σκοτεινό, μυσταγωγικό τρόπο. Αυτή η απόπειρα ξεκινάει από μουσικά διαμάντια αγνώστων συνθετών και φτάνει μέχρι τον Tom Waits, τον Nick Cave, τον Otis Taylor κ.ά.

Αυτοπροσδιορίζονται ως Dirty Gospel, Country-Folk Trash, Swamp Blues (με τη δυνατότητα να ανακατέψεις τους χαρακτηρισμούς των ειδών)

Το πρώτο τους και ομώνυμο LP ηχογραφήθηκε ζωντανά, με παρουσία κοινού και κυκλοφόρησε σε 200 αντίτυπα λευκού βινυλίου από την Inner Ear.

Λίγα λόγια για τους Grey River & the Smoky Mountain

Οι Grey River & The Smoky Mountain είναι μία folk μπάντα με βάση την Αθήνα. Όπως προδίδει το όνομα τους κινούνται ανάμεσα στην Americana, το Folk και την Bluegrass αναμειγνύοντας συχνά στοιχεία ιρλανδικής και ευρωπαϊκής παραδοσιακής μουσικής.

Αποτελείται από την Ρένα Παπαγεωργίου (φωνή, μαντολίνο), τον Σαράντο Γκουμάκο (φωνή, κιθάρα), τον Τάσο Γουσέτη (βιολί), τον Μελέτη Πόγκα (μπάντζο) και τον Γιάννη Βουτσινά (κοντραμπάσο). 

Το Μάρτιο του 2016, κυκλοφόρησε το πρώτο τους 4-track EP με τίτλο “Something’s Wrong”, τον Δεκέμβριο του 2017 το debut LP “Captain Death” από την Ikaros Records η οποία διανέμει επίσης και το δεύτερό τους LP “Live to Tell the Tale” από τον Φεβρουάριο του 2020. Το τρίτο τους άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει το χειμώνα του 2022. 

Παρασκευή 3 Ιουνίου

Μουσική σκηνή Ορφέας

Τηλέφωνο κρατήσεων: 21 0866 8544, 6939187511

Φωκίωνος Νέγρη 25, Αθήνα

Έναρξη: 21.00

Τιμή εισόδου: 7 Ευρώ