Οι Ψάλτριες της Μελβούρνης έλαβαν τιμητική διάκριση Ψαλτικής στο Orthodox Arts Festival του Ηνωμένο Βασιλείου

Οι Ψάλτριες της Μελβούρνης ελάβαν την τιμητικη διάκριση στην κατηγορία της Ψαλτικής του φετινού Orthodox Arts Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο https://www.orthodoxartsfestival.org/ https://www.orthodoxartsfestival.org/awards-of-excellence μετά από ψηφοφορία του κοινού!

Οι Ψαλτριες της Μελβούρνης αποτελούν το επίσημο χορωδιακό σύνολο του Women in Byzantine Music Worldwide Association (http://www.womeninbyzantinemusic.com) στην Αυστραλία, που ιδρύθηκε από τη Νεκταρία Καραντζή.

Ξεκίνησαν τη δράση τους στις αρχές του 2022 και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να αποσπάσουν εξαιρετικές κριτικές για τις ερμηνείες τους.

Υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σωζοπόλεως κ. Κυριακού, οι Ψαλτριες της Μελβούρνης λαμβάνουν μέρος σε επιλεγμένες καλλιτεχνικές εμφανίσεις αλλά και σε ιερές ακολουθίες.

Οι πρόβες πραγματοποιούνται τακτικά στην Μελβούρνη, με τον συντονισμό της Joanne Nikolouleas και την καθοδήγηση και διδασκαλία της Νεκταριας Καραντζή, της γυναίκας που αναβίωσε και νοηματοδότησε εκ νέου τον αρχαίο όρο της ψάλτριας με το αφιερωμένο στη γυναικεία ψαλτική έργο της, το οποίο έχει αναγνωριστεί διεθνώς.

Το σύνολο της Μελβούρνης αποτελείται από ψαλτρίες που κατάγονται από την Ελλάδα αλλά έχουν μεγαλώσει και διαβιούν στην Αυστραλία. Τα βασικά μέλη του πυρήνα των Ψαλτριών της Μελβούρνης ειναι η πρεσβυτέρα Maria Ioannou, η Joanne Nikolouleas, η Kyriaki Tsagalidis και η Georgia Vogdanis.

Το σύνολο λαμβάνει αιτήματα για νέα μέλη στο email του Οργανισμού: [email protected]

Ακούστε το σύνολο εδώ:

https://www.womeninbyzantinemusic.com/psaltries-choir-melbourne