“Οινοξένεια Τοπία και Γεύσεις της Αιγιάλειας”

Oinoxeneia 2019-Cube-FB.jpg

Οινοξένεια 2019: «Ξαναζωντανεύει» για μια ημέρα, η γραμμή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Τα Οινοξένεια τιμούν τη «Δική μας Θάλασσα», τον Κορινθιακό Κόλπο, που το 2018 ανακηρύχθηκε σε ζώνη natura, και είναι τόσος πολύτιμος για την Αιγιάλεια και τις παράκτιες περιοχές του.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση και με έντονο το συμβολικό χαρακτήρα της ενότητας των περιοχών του Κορινθιακού Κόλπου, σε συνεργασία με το δήμο Δωρίδας και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου θα αναβιώσει για μια ημέρα, η ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού του Αιγίου με την απέναντι ακτή του Αγίου Νικολάου, με ένα μοναδικό δρομολόγιο, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο «Η Θάλασσα που μας ενώνει».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει υποδοχή και καλωσόρισμα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, από τους τοπικούς άρχοντες του δήμου Δωρίδας και της τοπικής κοινότητας Καλλιθέας με προσφορά κεράσματος και γευσιγνωσίας οίνων του δικτύου Οινοξένεια στο χώρο του λιμανιού. Κατόπιν θα ακολουθήσει ελεύθερο πρόγραμμα στην περιοχή του Αγ. Νικολάου (μπάνιο, φαγητό κτλ).

Η αναχώρηση από το λιμάνι του Αιγίου θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 το πρωί με το κόστος μετ’επιστροφής στα 10 ευρώ/ άτομο, ενώ κατά την μετάβαση θα υπάρχει ενημέρωση για την οικολογική αξία του Κορινθιακού και παρατήρηση άγριας ζωής.

Κατά την επιστροφή ο καταξιωμένος οινογράφος, κριτικός οίνου και γεύσης Σίμος Γεωργόπουλος, θα «μυήσει» τους ταξιδιώτες στους περίφημους αμπελώνες της Αιγιάλειας, που ξεκινούν από την επιφάνεια της θάλασσας και φθάνουν έως και πάνω από τα 1000 μέτρα!

Εν πλω, θα αναλύσει τις 3 υψομετρικές ζώνες, ενώ 3 υπέροχα κρασιά από αυτές θα τις φέρουν κυριολεκτικά στο ποτήρι, των τυχερών που θα παρευρεθούν!

Αναλυτικό πρόγραμμα ημέρας:

09:30 – Αναχώρηση από λιμάνι Αιγίου

11:00 – Άφιξη στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Υποδοχή – καλωσόρισμα στο λιμάνι Αγ.Νικολάου από τον Πρόεδρο Τ.Κ.Καλλιθέας (παλιό και νέο), Πρόεδρο Συλλόγου Καλλιθέας , Δήμαρχο Δωρίδος κλπ.

11:30 – Προσφορά κεράσματος στο λιμάνι Αγ.Νικολάου – Γευσιγωνσία Οίνου

12:00 – 14:30 – Ελεύθερο πρόγραμμα (π.χ. μπάνιο στην παραλία Αγ. Νικολάου, φαγητό σε ταβέρνες Αγ. Νικολάου).

15:00 – Αναχώρηση

16:00 – Άφιξη στο λιμάνι Αιγίου

Τιμή Εισιτήριου μετ’επιστροφής: 10 ευρώ/ άτομο

Προπώληση εισιτήριων: ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Νικολάου Πλαστήρα 19 και Κανελλοπούλου, Αίγιο, Ώρες: 10:30 – 14:00. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 2691022250 (10:30 – 14:00)