Νικολέττα Φιλιππάκη: “Ερμηνεύω τραγούδια που αγγίζουν το ψυχισμό μου και με εκφράζουν”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση;
Εμένα με μια παιδική πλαστική κιθάρα να τραγουδάω ενώ παράλληλα να με ηχογραφώ σε ένα μαγνητόφωνο.

Πείτε μας για τη πρώτη σας δισκογραφική δουλειά που μόλις κυκλοφορήσατε “Της Μοναξιάς Τα Δώρα”, ποιοι είναι οι συντελεστές του κομματιού αυτου;
Είναι ένα όμορφο ζεϊμπέκικο που τη μουσική έχει γράψει ο Θεσσαλονικιός συνθέτης Σωκράτης Παπαϊωάννου και τους στίχους υπογράφει ο Τζων Μιχάλης.

Πρόκειται για ένα ζεϊμπέκικο που θυμίζει το παλιό καλό λαϊκό τραγουδι που λείπει λίγο από τις μέρες μας, τι ήταν αυτό που σας κέντρισε ώστε να το ερμηνεύσετε;
Ερμηνεύω τραγούδια που αγγίζουν το ψυχισμό μου και με εκφράζουν.Αν δεν μιλάει ένα τραγούδι στη καρδιά μου δε θα μπορέσει να περάσει και στις ψυχές των ακροατών.

Στην Ελλάδα πάντα είναι επίκαιρο το λαϊκό τραγούδι μιας και είμαστε ένας λαός όπου η μοναξιά ,η μελαγχολία ,ο πόνος και η απώλεια γεννούν έμπνευση για μουσική και ποίηση.Έτσι λοιπόν γεννήθηκαν και “Της Μοναξιάς Τα Δώρα”.

Είδαμε επίσης ότι έχετε γυρίσει και ένα πολύ ωραίο video clip στο νησί από όπου κατάγεστε,τη Μυροβόλο Χίο.Μιλήστε μας λίγο για αυτό.
Είναι μια Χιώτικη υπόθεση όπως συνηθίζω να λέω μιας και η παραγωγή και όλοι οι συντελεστές είναι από το αγαπημένο μου νησί τη Χίο,όπου τους ευχαριστώ για την υπέροχη συνεργασία και τον επαγγελματισμό τους. Τα γυρίσματα έγιναν σε ένα παραμυθένιο σημείο του νησιού το Κάμπο,στο Argentiko Luxury Suites.Ο χορηγός μου επίσης είναι από τη Χίο,η γνωστή Ποτοποιία Στουπάκη όπου ευχαριστώ θερμά.

Με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;
Είναι πολλοί αυτοί με τους οποίους θα ήθελα να συνυπάρξω επι σκηνής.Είναι δύσκολο να αναφέρω επιγραμματικά αφενός μην αδικήσω κάποιον και αφετέρου δε θα μας φτάσει μια παράγραφος. Έχω υπάρξει τυχερή να συμμετέχω σε συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό όπου και αποκόμισα πολλά τα οποία με βοήθησαν στην εξέλιξη μου.

Περιγραψτε μας τη μεχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική.Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου τραγουδάω.Ήμουν πάντα στις σχολικές χορωδίες σε σολιστικό ρόλο.Στο δημοτικό ξεκίνησα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής.Σε ηλικία 15 χρονών ξεκίνησα μαθήματα κιθάρας και στα 18 μου μαθήματα φωνητικής.Μετά από δύο χρόνια φεύγω απο τη Χίο και περνάω από οντισιόν στο τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου Αθηνών όπου ξεκινάω μαθήματα με τη κορυφαία δασκάλα φωνητικής Άννα Διαμαντοπούλου.Στο Εθνικό Ωδείο έκανα μαθήματα πιάνου, απέκτησα πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών και πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Από τα 20 μου ξεκινάω να κάνω τις πρώτες μου επαγγελματικές εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας.Το 2014 κάνω μια μικρή παύση 3 χρόνων όπου επανέρχομαι δυναμικά προς το τέλος του 2017 με εμφανίσεις σε μαγαζιά της πρωτεύουσας και συναυλίες έως τώρα.Έχω υπάρξει μέλος της χορωδία Ενηλίκων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη Musica,όπου ειχαμε λάβει μέρος σε μουσικό φεστιβάλ της Φλωρεντίας.Επίσης, στη Rosarte ενηλίκων όπου βρεθήκαμε επί σκηνής σε συναυλία μαζί με τους Canadian Brass. Θεωρώ πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο.Κάθε συνεργασία και κάθε συναυλία είχε να μου προσφέρει θετικές επιρροές τόσο σε μουσικό αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ποια είναι η άποψη σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;
Σε αυτού του είδους τα παιχνίδια πιστεύω ότι κερδίζεις εύκολη αναγνωρισιμότητα και ευκαιρίες για συνεργασίες ενδεχομένως, αν το υπερασπιστείς σωστά.Είμαι θετική προς αυτά τα παιχνίδια και ίσως στο μέλλον αναλογα και με το timing να συμμετείχα.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε ;
Δεν είναι μια αλλά πολλές..Για παράδειγμα,με κάποιες Μεγάλες κυρίες του Ελληνικού τραγουδιού Μαρινέλλα, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Δήμητρα Γαλάνη και άλλες πολλές..

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;
Στα άμεσα μελλοντικά μου σχέδια φυσικά είναι η παρουσίαση του τραγουδιού μου ωστε να το αγκαλιάσει όλο και περισσότερος κοσμος τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.
Βιογραφικό:
Η Νικολέττα Φιλιππάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χίο.Από αρκετά μικρή ηλικία διαπίστωσε ότι η μουσική είναι σημαντικό κομμάτι της ζωής της.Επιρρεασμένη από τον πατέρα της στη Βυζαντινή Μουσική από πολύ μικρή άρχισε να αναζητάει τη μουσική της ταυτότητα τραγουδώντας στο σπίτι, έχοντας ως παιδι αντί για κούκλες μουσικά παιχνίδια,όπως πλαστικές κιθάρες και μικρόφωνα.Σε πολύ μικρή ηλικία, πριν τελειώσει το δημοτικό σχολείο ξεκίνησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής.
Σε ηλικία 15 χρόνων έκανε μαθήματα κιθάρας και έπειτα στα 18 μαθήματα φωνητικής.Είναι απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με πτυχίο Ανώτερων Θεωρητικών και πτυχίο Σύγχρονου Τραγουδιού με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου και βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Από τα 20 της χρόνια ξεκίνησε να κάνει τις πρώτες επαγγελματικές της εμφανίσεις σε μαγαζιά της Αθήνας.Το 2014 κάνει μια μικρή παύση 3 χρόνων όπου επανέρχεται δυναμικά προς το τέλος του 2017 με εμφανίσεις σε μαγαζιά της πρωτεύουσας και συναυλίες έως τώρα.Έχει υπάρξει μέλος της χορωδία Ενηλίκων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τη Musica με συμμετοχη σε μουσικό φεστιβάλ της Φλωρεντίας.Επίσης, στη Rosarte ενηλίκων όπου βρέθηκε επί σκηνής σε συναυλία μαζί με τους Canadian Brass.Επίσης εχει πραγματοποιήσει συναυλία στο πλευρό του Παντελή Θαλασσινού στο αγαπημενο της νησί τη Χιο.

https://youtu.be/TkbtTg2rYkQ