Μνημόνιο Επιστημονικής Συνεργασίας υπογράφουν

η Α΄ Νευροχειρουργική Κλινική του ΑΠΘ και το Ινστιτούτο ΝΝ Burdenko της Μόσχας

Μνημόνιο επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, που εδρεύει στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης (Π.Γ.Ν.Θ.) ΑΧΕΠΑ, και του Ινστιτούτου Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenko, που εδρεύει στη Μόσχα, θα υπογραφεί στο πλαίσιο του 33ου Πανελλήνιου Νευροχειρουργικού Συνεδρίου και του 4ου Συνεδρίου Νευροχειρουργικής Εταιρείας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθούν από τις 27 έως τις 30 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο «Μakedonia Palace».

Η τελετή υπογραφής θα λάβει χώρα την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, στις 17.00, στην αίθουσα «Αριστοτέλης» του ξενοδοχείου «Μakedonia Palace».

Το Ινστιτούτο ΝΝ Burdenko είναι ένα από τα μεγαλύτερα Νευροχειρουργικά Κέντρα παγκοσμίως και χαίρει διεθνούς αναγνώρισης για το έργο του.

Η διμερής επιστημονική συνεργασία μεταξύ της Α’ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ και του Ινστιτούτου Νευροχειρουργικής ΝΝ Burdenko αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων και να ενισχύσει την εφαρμογή νέων χειρουργικών τεχνικών και την εκπαίδευση Νευροχειρουργών.

Στην τελετή θα παραστούν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητής Κυριάκος Αναστασιάδης, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου ΝΝ Burdenko, Alexander Potapov, ο Διευθυντής της Α΄ Νευροχειρουργικής Κλινικής του ΑΠΘ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννης Πατσαλάς, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Παναγιώτης Σελβιαρίδης, και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Νευροχειρουργικής Εταιρείας, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Νικόλαος Φόρογλου.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί επίσης ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Ιβάν Σαββίδη», Ιβάν Σαββίδης, καθώς το Ίδρυμα θα υποστηρίξει οικονομικά τη συνεργασία, κυρίως με τη μορφή υποτροφιών, για ανταλλαγή και μετεκπαίδευση νέων Νευροχειρουργών των δύο χωρών.