«Μικρός Βορράς»

«Αισώπου Κόμιξ 2» («Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι»),
Κυριακή στις 14/10, στον πολυχώρο «Ενώ»

Αυλαία αυτή την Κυριακή για την επιτυχημένη παράσταση της Παιδικής Σκηνής του «Μικρού Βορρά» «Αισώπου Κόμιξ 2» του Σάκη Σερέφα («Ο Ψεύτης Βοσκός και άλλοι μύθοι»). Όσοι δεν προλάβατε να παρακολουθήσετε τις περιπέτειες δύο συνοδοιπόρων, δύο εγωιστών τράγων, ενός ψεύτη βοσκού, αλλά και μιας λαίμαργης αλεπούς, που λαχταρούσε να γευτεί σταφύλια έχετε μια τελευταία ευκαιρία αυτήν την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, στις 17.00, στον πολυχώρο «Ενώ» (Ερμού 11 & Ιων. Δραγούμη) με τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ (απευθύνεται σε παιδιά από 3 ετών μέχρι και παιδιά δημοτικού).
Μετρώντας περισσότερες από 500 παραστάσεις ενώπιον περισσότερων από 20.000 παιδιών σε 30 και πλέον πόλεις της Ελλάδας –από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Ικαρία και την Κρήτη- η δημοφιλής παραγωγή της Παιδικής Σκηνής μας, ολοκληρώνει τη διαδρομή της μετά από τέσσερα χρόνια.

«…Να μαζεύουμε φρέσκο αέρα του δάσους!
Να τον συσκευάζουμε σε μπαλόνια και να τον πουλάμε στην πόλη!…»

Ο Σάκης Σερέφας με το ιδιότυπο χιούμορ του, διασκευάζει 4 διαφορετικούς μύθους του Αισώπου: «Ο ψεύτης Βοσκός», «Οι δύο Τράγοι», «Η Αλεπού και τα Σταφύλια», «Οι δύο Φίλοι και η Αρκούδα» είναι αποφασισμένοι να μεταφέρουν «αέρα εξοχής».
Τρεις ηθοποιοί ζωντανεύουν τους γνωστούς, διαχρονικούς μύθους, αλλά… αλλιώς. Χρησιμοποιώντας μάσκες, μουσικά όργανα, τραγούδι και εναλλαγές που κλέβουν από την ταχύτητα και τη γοητεία του κόμικ.
Νωρίτερα, όμως, και πριν ξεκινήσει η παράσταση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν μάσκες αλεπούς origami, ενώ μετά το τέλος της παράστασης ακολουθεί 20λεπτο διαδραστικό παιχνίδι, που σκοπό έχει τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στη θεατρική διαδικασία. Τα παιδιά βιώνουν με τον τρόπο αυτό τα παθήματα και τα μαθήματα των ηρώων και επεξεργάζονται αλληγορίες για την αλήθεια και το ψέμα, τη φιλία και την αγάπη, την πονηριά και την αθωότητα. Κάπως έτσι μύθοι γνωστοί και οικείοι ενθουσιάζουν τους μικρούς φίλους και ξαφνιάζουν ευχάριστα τους μεγάλους.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κείμενο: Σάκης Σερέφας
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος
Σκηνικό: Μαγδαληνή Σίγα
Ενδυματολογία: Ιωάννα Παγιατάκη
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Συνεργάτης στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος
Διδασκαλία κρουστών: Δημήτρης Ράπτης
Διδασκαλία τραγουδιών : Έλσα Μουρατίδου
Παίζουν: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Άννη Ντουμούζη, Μάρκος Τότσκας
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ
Τηλ. Κρατήσεων: 6985 858 932, 6945 260 308

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
Καλέστε μας και ερχόμαστε να στήσουμε την παράσταση στο χώρο σας!
Όλες οι παραστάσεις μας μεταφέρονται σε σχολεία, χώρους πολιτισμού και όπου υπάρχουν παιδιά και έφηβοι. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές θα έχουν στη διάθεσή τους, δωρεάν, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για πριν και μετά την παράσταση με σκοπό την ανάπτυξη γνωστικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων, σχεδιασμένο από ειδικούς του θεάτρου στην Εκπαίδευση.
Οι παραστάσεις είναι προτεινόμενες στον ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας e-yliko.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παιδική σκηνή
Κωνσταντίνος Σουλτάνης, Αρσένης Σοφικίτης,
Τ: 6985 858 932, 6945 260 308
Υπεύθυνη επικοινωνίας
Γιώτα Σωτηροπούλου, Τ: 6972 336261
www.mikrosvorras.gr /[email protected]
Facebook: Εταιρεία Θεάτρου «Μικρός Βορράς»