Μια βραδιά με τον Guy Manoukian για την Breathe Hellas: Μια μουσική βραδιά για την υποστήριξη της Ψυχικής Υγείας

11 Σεπτεμβρίου 2023

Ο διεθνούς φήμης «Νομάς της Μουσικής», Guy Manoukian, θα δώσει μια μοναδική συναυλία για την υποστήριξη του σκοπού της Breathe Hellas, της μη κερδοσκοπικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία και το ευ ζην στην Ελλάδα.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση θα συγκεντρώσει φίλους και υποστηρικτές της Breathe στο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Η Breathe ιδρύθηκε το 2021 από την Τατιάνα Μπλάτνικ για να επεκτείνει την πρόσβαση σε εργαλεία για την επίτευξη της καθημερινής ευεξίας, συμβάλλοντας παράλληλα στην εξάλειψη του στίγματος γύρω από την ψυχική υγεία. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην προώθηση της ενημέρωσης για την καλύτερη κατανόηση των διαθέσιμων υπηρεσιών ψυχικής υγείας με τη δημιουργία εργαλείων αυτοεξυπηρέτησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι, απλοποιώντας παράλληλα την πρόσβαση στη θεραπεία σε επαγγελματικούς χώρους ψυχικής υγείας.

Ένα πλήρες σύνολο εργαλείων αυτοφροντίδας που αναπτύχθηκε από την Breathe σε συνεργασία με την Peak State είναι ήδη διαθέσιμο σε μια υψηλής ποιότητας εμπειρία διαδικτυακών μέσων στην ελληνική γλώσσα προσαρμοσμένο στο ελληνικό πολιτιστικό πλαίσιο, στη διεύθυνση breathe.peakstate.org  

Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την υποστήριξη του οράματος της Breathe Hellas που είναι η οικοδόμηση μιας κοινότητας ψυχικής υγείας που θα επιτρέπει σε όλους χωρίς διακρίσεις και ανεξαρτήτως ηλικίας, εισοδήματος ή προέλευσης να έχουν πρόσβαση σε μεθόδους και στρατηγικές ψυχικής ευεξίας.

Η βραδιά περιλαμβάνει ένα ειδικά σχεδιασμένο plant-based μενού, το «Mindful Menu», το οποίο αποτελείται από πιάτα φτιαγμένα από τοπικά προϊόντα που έχει επιμεληθεί η ομάδα της Breathe σε συνεργασία με το Four Seasons Astir Palace Hotel.

Η συνεργασία του Guy Manoukian και της Breathe Hellas εκφράζει την κοινή τους δέσμευση στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης ενάντια στο στίγμα της ψυχικής υγείας.

Ο Guy Manoukian είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο του οποίου η μουσική είναι βαθιά ριζωμένη στην κληρονομιά του. Ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης και πιανίστας συνδυάζει σύγχρονους ήχους με τις παραδόσεις του Λιβάνου και της Αρμενίας για να δημιουργήσει ένα μαγευτικό και έντονο μουσικό τοπίο. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του στην Ελλάδα ήταν μια sold-out παράσταση τον Απρίλιο του 2022 στο Θέατρο Παλλάς στην Αθήνα.

«Είναι τιμή μου και είμαι ενθουσιασμένος που είμαι μέρος αυτής της όμορφης εκδήλωσης με την Τατιάνα Μπλάτνικ για την υποστήριξη της Breathe Hellas. Κάθε πράξη καλοσύνης, όσο μικρή κι αν είναι, έχει τη δύναμη να δημιουργήσει θετικές αλλαγές και να αγγίξει αμέτρητες ψυχές. Θα είναι μια αξέχαστη βραδιά», δήλωσε ο Guy Manoukian.

Η Τατιάνα Μπλάτνικ ξεκίνησε αυτή την πρωτοβουλία ως μέρος του προσωπικού ταξιδιού της προς το ευ ζην εστιάζοντας στην αναζήτηση στρατηγικών ψυχικής ευεξίας που θα μπορούσε η ίδια να χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της. Η Breathe Hellas γεννήθηκε από την επιθυμία να διασφαλιστεί ότι όλοι έχουν πρόσβαση στο ίδιο σύνολο εργαλείων για ψυχική ευημερία. 

«Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων σε όλους όσους είναι δίπλα μας και υποστηρίζουν το έργο της Breathe Hellas, ειδικά στον Guy Manoukian, του οποίου η μουσική αφυπνίζει την ψυχή. Η αποστολή της Breathe είναι να ευαισθητοποιήσει γύρω από την ψυχική υγεία και είναι όμορφο να παρακολουθούμε την κοινότητά μας να μεγαλώνει. Η ανάγκη για ψυχική υγεία και ευεξία συνεχίζει να αυξάνεται. Η Breathe συνεργάστηκε με ειδικούς για να φέρει στην Ελλάδα πρωτοβουλίες και προγράμματα βασισμένα σε έρευνες. Πιστεύω ότι το μήνυμα, το έργο και η επίδραση της Breathe θα έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε ανοιχτά για την ψυχική υγεία και να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», αναφέρει η Τατιάνα Μπλάτνικ.

Λίγα λόγια για τον Guy Manoukian:

Ο Λιβανο-Αρμένιος μουσικός, συνθέτης και πιανίστας Guy Manoukian πρωταγωνιστεί στο μουσικό στερέωμα τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο τα τελευταία 30 χρόνια. Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, ενώ οι σύγχρονες διασκευές του με την συνένωση ανατολίτικων μελωδιών τον έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, μέσα από τις συναυλίες του στο Λονδίνο, τη Σιγκαπούρη, το Κάιρο, την Όπερα του Ντουμπάι, το Κουβέιτ, το Μεξικό, τη Χιλή, το Άμπου Ντάμπι, το Μονακό, το Λος Άντζελες και πολλά άλλα μέρη.

Λίγα λόγια για την Breathe Hellas:

Η αποστολή της Breathe είναι να αποστιγματίσει την ψυχική υγεία, να προωθήσει την αυτοφροντίδα και να προσφέρει στην βέλτιστη δυνατή κατανόηση της ψυχικής ευεξίας. Η Breathe έχει συνεργαστεί με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Breathe κατέστησε δυνατή την πρόσβαση σε εργαλεία ευεξίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Peak State, δημιουργώντας μια ολιστική εμπειρία μέσων στην ελληνική γλώσσα για το ελληνικό πολιτιστικό πλαίσιο με την υποστήριξη επιστημόνων, μουσικών, αθλητών και καλλιτεχνών. Η Breathe υποστηρίζει τη δωρεάν πλατφόρμα τηλεθεραπείας Milamou που παρείχε άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες ευεξίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.