Με λέγανε Άλκη!!!

Αρχές Φεβρουαρίου 2022 ακούς μία είδηση ότι ένας νέος άνθρωπος μόλις 19 χρόνων λόγω μίας λάθος απάντησης χάνει τη ζωή του & εσύ με πόνο ψυχής αποτυπώνεις σε μία κόλλα χαρτί αυτό που σου “προστάζει” η ψυχή σου και αυτό το “κάτι” όταν το δίνεις σε φιλους συναδέλφους μουσικούς και με την καταπληκτική ερμηνεία των παιδιών του Τμήματος Μονωδίας & Φωνητικής του Δ Ω.Θ αγγίζεις τις κσρδιές 3000 θεατών & ιδιαίτερα των γονιών του αδικοχαμένου Άλκη… τα λόγια είναι περιττά!!!

Μια στιγμή ιδιαίτερα φορτισμένη και συγκινητική ήταν όταν εμφανίστηκαν στη σκηνή οι σπουδαστές του τμήματος σύγχρονης φωνητικής έκφρασης του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, για να παρουσιάσουν το τραγούδι « Με λέγανε Άλκη» σε στίχους του Χρήστου Βαγιωνά και μουσική του Κανάρη Κεραμάρη, με υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος την κα Θάλεια Μαυρίδου. Eπί σκηνής και ο πατέρας του θύματος σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Στη χορωδία συμμετείχαν οι: Φιλοθέη Αναστασιάδου, Μαριάννα Δεληγιώργη, Ελένη Αρλέτου, Μαρία Καλαϊντζίδου, Κωνσταντίνα Σκόδρα, Χριστίνα Τσιπούρα, Ειρήνη Φιλιππίδου και Δημήτρης Δημόπουλος.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το τραγούδι με τίτλο “Με λέγανε Άλκη”, σε στίχους του Χρήστου Βαγιωνά, από το τμήμα φωνητικής της Θάλειας Μαυρίδου του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

Περισσότεροι από τρεις χιλιάδες προσήλθαν για να παρακολουθήσουν τις αθλητικές, πολιτιστικές και μουσικές εκδηλώσεις που περιελάμβανε το Φεστιβάλ.

Η πρώτη αυτή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού του τελευταίου θύματος της οπαδικής βίας. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μάλιστα και οι γονείς του Άλκη, ο πατέρας του Αριστείδης και η μητέρα του Μελίνα.

Παράλληλα, το Φεστιβάλ είχε και φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού το σύνολο των εσόδων πρόκειται να διατεθούν στην οικογένεια του μικρού Ιωσήφ ο οποίος βρίσκεται σε νοσοκομείο στην Αγγλία καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ διεξήχθησαν φιλικοί ποδοσφαιρικοί αγώνες με τη συμμετοχή και των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ ενώ κατά την ημερίδα που ακολούθησε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών Άγγελου Χαριστέα και Φάνη Κατεργιαννάκη.