Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Marina Leon με τίτλο «My Secret Garden»

By www.panoulis.gr

Η ταλαντούχα ζωγράφος Marina Leon εντυπωσίασε το κοινό με τα έργα της, στα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης με τίτλο «My Secret Garden», την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά.

Η προσέλευση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή με πάνω από 500 φιλότεχνους να θαυμάζουν τα 40 έργα τέχνης που απαρτίζουν την έκθεση. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσωπικοτήτων από τον εικαστικό και επιχειρηματικό χώρο.

Κινητήριος δύναμη για την ζωγράφο ήταν η έμπνευση που φέρνουν στην επιφάνεια δύο θέματα με βαθιά παράδοση στην ιστορία της τέχνης: τα άνθη και οι γυναίκες.

Η εικαστικός επέλεξε να παρουσιάσει θέματα αγαπημένα και διαχρονικά μέσα από μια φρέσκια ματιά που υποδηλώνει μια ευγενική και ακαταμάχητη τόλμη. Η κίνησή της πηγάζει από την έμφυτη αγάπη της για την τέχνη.

Ζωγραφίζοντας από πολύ μικρή ηλικία και έχοντας κορυφαία τεχνική κατάρτιση στο σχέδιο μόδας, τα έργα της αποτελούν ένα μωσαϊκό επιρροών, συμβολισμών και προτάσεων. Ευδαιμονία, ελπίδα και αισιοδοξία είναι κεντρικά συναισθήματα που αποτελούν άλλοτε την αφετηρία και άλλοτε την κατάληξη της δημιουργικής διαδρομής της.

Η Coco Chanel είχε πει ότι μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη. Στα έργα της Leon, ο αριστοκρατικός αέρας αναδύεται, τόσο μέσα από τις γραμμές που σχηματίζουν οι πρωταγωνίστριες των έργων της, όσο και μέσα από την πλούσια χρωματική παλέτα που εμπλουτίζει με μια υπέροχη αφθονία την εικονογραφία της, γεμίζοντας με λουλούδια και μια πανδαισία μοτίβων και γραμμών το μουσαμά.

Όπως δηλώνει η ίδια η ζωγράφος: «Η τέχνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων, είναι ο απόλυτος τρόπος για να ανακαλύψουμε από την αρχή και να επαναπροσδιορίσουμε τον κόσμο γύρω μας, να μετουσιώσουμε καθημερινές σκηνές σε μαγικές, μυστηριακές, μοναδικές και εικονικές, όπως είναι φτιαγμένα άλλωστε τα όνειρα. Γιατί η τέχνη είναι το συστατικό των ονείρων!»

Διάρκεια έκθεσης: από 1 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022 από τις 11:00 έως τις 19:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε με την ιστορικό τέχνης Μαρία Μιγάδη, μέσω e-mail στο [email protected] ή μέσω τηλεφώνου στο +30 6984 562465.

Κρατήστε επαφή μαζί μας και στο Instagram (@marinaleon_art, @martixart) με τα hashtags #marinaleon #marinaleonart #martixart.