Κώστας Γόνης (dj Gonis): “Η κοινωνία συμβαδίζει και εξαρτάται και από την ατομικότητα του καθενός διότι η ατομικότητα του ενός, επηρεάζει και το σύνολο άμεσα”

“Δυστυχώς ακόμα δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διότι ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα μας ξημερώσει.”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές για την ανθρωπότητα με την μεγαλύτερη πανδημία που υπήρξε ποτέ.
Σοκ και δέος νιώσαμε για αυτά που συνέβησαν, τα οποία ήταν απροσδόκητα και αναπάντεχα. Πιστεύω όμως πως τα χειρότερα πέρασαν.

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Θεωρώ πώς πρέπει ο καθένας μας να έχει ατομική ευθύνη και να συμμορφώνεται με τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί έτσι ώστε να μην αναγκάζεται η κυβέρνηση να λαμβάνει μέτρα και η αστυνομία να παίζει το ρόλο του επιτηρητή και του τιμωρού.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη του covid 19. Κανείς δεν ξέρει να πει με βεβαιότητα από τώρα, τι μέλλει γενέσθαι.
Πιστεύω όμως πώς θα έχουμε μία αποκλιμάκωση άρα και ένα άνοιγμα στα πολιτιστικά δρώμενα.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Βασικά προέχει το θέμα της υγείας μας.
Οπότε εάν όλοι αποφασίσουν να εμβολιαστούν και να τηρήσουν τα μέτρα που προτείνουν οι ειδήμονες, τότε θα επιστρέψουμε μία ώρα αρχίτερα στην κανονικότητα και θα ξαναπάρουμε την ζωή στα χέρια μας.

Κοινωνία, Απομόνωση, Κανονικότητα. Πώς θα είναι η επόμενη ημέρα; Εδώ η κοινωνία συμβαδίζει και εξαρτάται και από την ατομικότητα του καθενός διότι η ατομικότητα του ενός επηρεάζει και το σύνολο, άμεσα.
Οπότε ο συνδυασμός εμβολίου, μάσκας, αποστάσεων και υγιεινής είναι ο ιδανικός συνδυασμός που θα μας πάει στην επόμενη μέρα, την ημέρα της κανονικότητας.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Δυστυχώς ακόμα δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε κάποιες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις διότι ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα μας ξημερώσει.
Απόδειξη του ότι μέρα με τη μέρα αλλάζουν οι προτάσεις και τα σχέδια των υγειονομικών και της κυβέρνησης με βάση την εξέλιξη του covid 19.
Εδώ κολλάει τέλεια το “εμείς κάνουμε σχέδια και ο Θεός γελάει”!
Καλή χρονιά… με τον covid μακριά.