Κωνσταντίνος Ταπακτσόγλου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από το κοσμοϊστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, είναι και η Έκθεση Ζωγραφικής στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα τελεστεί υπό την Αιγίδα του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης και η θεματογραφία της θα είναι σχετική με την επανάσταση του 1821.
Στην Έκθεση συμμετέχουν περισσότερα από 70 μέλη και τα εγκαίνιά της θα γίνουν την Παρασκευή 14-05-2021 και 7 μ.μ. αν η πανδημία μάς το επιτρέψει. Σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει μια απλή έναρξη και η γιορτή των εγκαινίων θα γίνει σε ημερομηνία που θα γίνει γνωστή από το Δ.Σ. εν ευθέτω χρόνο.

Χορηγός επικοινωνίας το πολιτιστικό site http://www.polismagazino.gr


Σας παρουσιάζουμε τo ζωγράφο Κωνσταντίνο Ταπακτσόγλου.

Ο Κωνσταντίνος Ταπακτσόγλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου και κατοικεί.
Σπούδασε Φυσικός στο Α.Π.Θ.
Τελείωσε το Μεταπτυχιακό Τμήμα Ηλεκτρονικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
Εργάσθηκε δύο χρόνια σαν βοηθός στο Φυσικό Τμήμα του Α.Π.Θ.
Διορίσθηκε στον Ο.Τ.Ε. όπου εργάσθηκε 30 χρόνια σαν Τηλεπικοινωνιακός Μηχανικός.
Είναι αυτοδίδακτος Ζωγράφος και ζωγραφίζει από τα παιδικά του χρόνια.

Ο ζωγράφος Κων/νος Ταπακτσόγλου είναι νατουραλιστής, κινούμενος στο κλίμα του ποιητικού ρεαλισμού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της απεικονιστικής τεχνικής. Χρησιμοποιεί για την ζωγραφική του λάδια και ακουαρέλες.

Από το 1995 έως το 2019 είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδα. Και από το 2019 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του ίδιου Συλλόγου.
Όλα αυτά τα 26 χρόνια μαζί με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Περικλή Μπαλάφα ενεργοποιώντας πλήθος νέων ζωγράφων και Αγιογράφων μελών του Συλλόγου πραγματοποιήθηκαν πλήθος εικαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, Σεμινάρια, Διαλέξεις, Ημερίδες κ.λ.π. που βοήθησαν την πολιτιστική ανέλιξη της πόλης μας.

Πραγματοποίησε 4 ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε περισσότερες από 80 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Εργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Ταπακτσόγλου μπορείτε να βρείτε στο F.B.


Σύντομο Ιστορικό του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βορείου Ελλάδος.

Ο “Σύλλογος Επαγγελματιών Ζωγράφων” έως το 2008 και “Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας” στη συνέχεια, είναι καρπός μιας ομάδας ιμπρεσσιονιστών που ξεκινάει από το 1978-1979 για να πάρει συλλογική οντότητα το 1984-1985 συσπειρώνοντας μια μεγάλη μερίδα γνωστών ζωγράφων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας.
Με ορμητήριο το χώρο του, στην Αλεξάνδρου Σβώλου 40, πραγματοποίησε ένα πλήθος εκδηλώσεων εικαστικού, πολιτιστικού, κοινωνικού περιεχομένου, δικαιώνοντας εν πολλοίς τους λόγους της ίδρυσής του, οι οποίοι λόγοι είναι και θα είναι κυρίως η συμβολή στην πολιτιστική ανέλιξη της πόλης, αλλά και να προσφέρει στη Ζωγραφική τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες του.
Οι αντιξοότητες αντί να τον πτοήσουν, τον χαλύβδωσαν. Αδιάψευστο τεκμήριο αποτελεί το γεγονός ότι από το 2005 θα αποκτήσει στην οδό Εδμόνδου Ροστάν 6 ιδιόκτητο χώρο, αναβαθμίζοντας όνειρα, προσδοκίες και διάθεση για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στον πολιτισμό, τον άνθρωπο και στη ζωή.
Από ένα πλήθος σημαντικών εκδηλώσεων αξίζει ίσως να αναφέρουμε εδώ δειγματοληπτικά δύο από κάθε δεκαετία.
1984-1990: κορυφαίες εκδηλώσεις είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας με τους εικαστικούς της Φιλιππούπολης και οι εκατέρωθεν εκθέσεις.
Ιούνιος ’87 οι Βούλγαροι στη Θεσσαλονίκη, Ιούνιος ’88 ο Σύλλογος μας στη Φιλιππούπολη.
1990-2000: 1) ήταν η έκθεση του Συλλόγου μας στην Κύπρο (Ιούνιος ’88), 2) ήταν ο επιτυχημένος τηλεμαραθώνιος για την οικονομική ενίσχυση των Ιμβρίων αδελφών μας (Νοέμβρης 1999)
2000-2010: 1) ήταν η συμμετοχή μας στα Δημήτρια και η έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη (Δεκέμβρης-Ιανουάριος 2002-2003), 2) ήταν η προσφορά (63) έργων στο ΑΧΕΠΑ (Νοέμβριος 2007).
2010-2017: 1) ήταν το εικαστικό 10ήμερο για τα 25 χρόνια ζωής του Συλλόγου μας στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς το 2010, 2) ήταν η έκθεση για τα επαγγέλματα σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (2014).
Και η ζωή συνεχίζεται πάντα με όνειρα, προσδοκία, φιλοδοξία για περισσότερη ανιδιοτελή προσφορά στην Τέχνη, τον Πολιτισμό και τη Ζωή.