Κυριάκος Κουζούμης: “Ο Πολιτισμός πάντα θα βρίσκει την έξοδο σ’ όποιο τούνελ συγκυριών κι αν βρεθεί”

Ο Κυριάκος Κουζούμης, Δημοσιογράφος, Συγγραφέας, τοποθετείται στο polismagazino.gr για το Lockdown, τον πολιτισμό, το φόβο, την απώλεια, την υποχρεωτική μάσκα και το άγνωστο αύριο.

Το αντίδοτό μου στο άγνωστο αύριο είναι η αισιοδοξία και η αγάπη για τον άνθρωπο!

Γενικό Lockdown: Αναγκαίο ή όχι; Δυστυχώς αναγκαίο.

Πολιτισμός: στη χώρα που γεννήθηκε ποιο είναι το μέλλον του; Ο Πολιτισμός πάντα θα βρίσκει την έξοδο σ’ όποιο τούνελ συγκυριών κι αν βρεθεί. Άλλωστε αυτός είναι ένας εκ των σκοπών του. Συνεπώς μέσω νέων μορφών τα πολιτιστικά δρώμενα θα επανέλθουν!

Αγκαλιάζω: μία λέξη ή κάτι πιο σημαντικό σήμερα; Προσωπικά το κρίνω ως κάτι πολύ σημαντικό, το οποίο σήμερα αναδεικνύει την αξία του ακόμα περισσότερο. Άλλωστε, μονάχα αν στερηθούμε κάτι, κατανοούμε πόσο το αγαπούσαμε!

Φόβος – Απώλεια: υπάρχουν ως σκέψεις στην καθημερινότητά σας; Μέσα στον ρομαντισμό μου προσπαθώ να είμαι ρεαλιστής… Συνεπώς, -δυστυχώς- υπάρχουν.

Μάσκα: ήρθε για να μείνει; Ήρθε, αλλά δεν θα μείνει…

Καλλιτέχνης: “υπάρχει ελπίς” επιβίωσης για το αύριο; Υπό άλλες μορφές, συνθήκες, καταστάσεις, δεδομένα οι καλλιτέχνες θα τα καταφέρουν. Άλλωστε πάντα τα κατάφερναν στα δύσκολα. Ίσως γιατί μ’ αυτά έχουν γαλουχηθεί.

Μουσεία, Gallery, Θέατρα, Μουσικές Σκηνές: Ανοιχτά, κλειστά, με λίγα άτομα ή με κανονική λειτουργία; Τι προτείνετε; ΑΝΟΙΧΤΑ!!! Ακόμα και με λίγα άτομα…

Ποιο είναι το δικό σας αντίδοτο στο άγνωστο αύριο; Η αισιοδοξία και η αγάπη για τον άνθρωπο!

Ένα μήνυμά σας για τους αναγνώστες του polismagazino.gr; Ας μου επιτρέψετε να μοιραστώ την αγάπη μου φράση: «Εις το επανιδείν». Και να συμπληρώσω… Εις το σύντομο επανιδείν…

Τρόποι Επικοινωνίας:

E-mail: [email protected]

Facebook: Κυριάκος Κουζούμης – Τα βιβλία μου  https://www.facebook.com/%CE%9A%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%A4%CE%B1-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CF%85-109576094177025/

Facebook: Kyriakos Kouzoumis

Instagram: Kyriakos Kouzoumis

Twitter: Kyriakos Kouzoumis

Ιστότοπος:  www.kyriakoskouzoumis.com