Κατερίνα Βερβέρη: “Αυτή την όψη του νομίσματος θέλουμε κι επιλέγουμε, της ανάτασης!”

Η Κατερίνα Βερβέρη, Ερμηνεύτρια & Ιδιωτική υπάλληλος, απαντάει στις ερωτήσεις του polismagazino.gr

“Νοστάλγησα αυτό το συναίσθημα των προβών, της αγωνίας, της γενικής προετοιμασίας.”

Εγκλεισμός στο σπίτι. Πως διαχειρίζεστε το χρόνο σας; Ποια συναισθήματα σας διακατέχουν; Συναισθήματα αναθεώρησης, δημιουργίας και μελέτης… αυτές οι τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μου τον τελευταίο χρόνο. Παράλληλα εργάζομαι τις πρωινές ώρες από το σπίτι κυρίως, στον ιδιωτικό τομέα για να βιοπορίζομαι. Έχω επιλέξει συνειδητά να συνδυάζω δύο διαφορετικούς κόσμους σε μία εποχή παύσεως που διανύει ο χώρος μας.

Ακούμε συνεχώς για Βία. Ενδοοικογενειακή, εργασιακή, αθλητική, καλλιτεχνική… Εντυπωσιάζεστε από το συμβάν ή από τους πρωταγωνιστές; Εσείς έχετε υποστεί κάποια μορφή βίας; Oι λυτρωτικές εξομολογήσεις κι αποκαλύψεις είναι αφορμή -επιτέλους- για εξυγίανση κάθε περιβάλλοντος που πλήττεται από κάθε λογής τοξικούς ανθρώπους. Δηλώνω τυχερή που δεν έχω υποστεί ακραία βία, ωστόσο έχω υποστεί παρενόχληση στο παρελθόν όπου και διαχειρίστηκα άμεσα, απόλυτα και ψύχραιμα κι ο θύτης δεν επεκτάθηκε -ευτυχώς-, χωρίς να σημαίνει όμως πως τέτοια περιστατικά έχουν πάντα την ίδια έκβαση. Τότε μίλησα εκεί που έπρεπε, βρήκα το θάρρος, πήρα χρόνο, δεν είναι εύκολο, και πιστέψτε με, λυτρώθηκα και προχώρησα. Θαυμάζω και σέβομαι απεριόριστα τους ανθρώπους που μίλησαν και μιλάνε, είναι ήρωες για τον εαυτό τους και για όλους τους άλλους.

Πιστεύετε στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου; Θα εμβολιαστείτε όταν έρθει η ώρα; Αυτό που πιστεύουμε κι ελπίζουμε όλοι είναι πως η επιστήμη δουλεύει σκληρά για το καλό της ανθρωπότητας, μας καλεί να την εμπιστευτούμε. Όταν έρθει η ώρα, θα το κάνω, ίσως να μην υπάρξει περιθώριο επιλογής αποχής ή μη.

Έχετε στερηθεί κάτι από τον εγκλεισμό σας στο σπίτι και εαν ναι, πως το αντιμετωπίσατε; Στερήθηκα την επαφή με τους ανθρώπους μου, την επαφή με τους συνεργάτες μου, με τον κόσμο που μας τιμά με την παρουσία, τη φωνή και το χειροκρότημά του στις συναυλίες και στα Live μας. Ανέτρεξα πολλές φορές σε παλαιότερα βίντεο από εμφανίσεις, σε αφίσες και παρτιτούρες, νοστάλγησα αυτό το συναίσθημα των προβών, της αγωνίας, της γενικής προετοιμασίας. Έχω να τραγουδήσω καιρό, νιώθω σαν να έχει μπλοκαριστεί η φωνή και ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου. 

Τηλεργασία και Αναστολή εργασιακών συμβάσεων. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί την επόμενη ημέρα του απεγκλωβισμού μας στον εργασιακό χώρο; Την ημέρα της απελευθέρωσής μας o κόσμος που θα συναντήσουμε θα είναι διαφορετικός, εμείς οι ίδιοι θα είμαστε διαφορετικοί.  Η τηλεργασία θα παραμείνει ως επιλογή, μάλλον ήρθε για να μείνει. Ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί είναι μεγάλος και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνος να ανακάμψουν, να οργανωθούν και να ευθυγραμμιστούν με τις νέες συνθήκες. Aναμφίβολα, ο κόσμος μας θα έχει ζήλο, θα έχει όρεξη να δημιουργήσει και να εφαρμόσει, αυτή την όψη του νομίσματος θέλουμε κι επιλέγουμε, της ανάτασης!