ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑ Artist | Certified Powertex Trainer

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να ασχολειστε με τα εικαστικά;

Οι καλλιτεχνικές μου ανησυχίες μπορώ να πω ότι άρχισαν να εκφράζονται από τότε που ως παιδί στο σχολείο ήθελα πάντα να ντύνω τα εξώφυλλα των βιβλίων μου με ιδιαίτερο τρόπο και όμορφες εικόνες.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε εκ φύσεως δημιουργοί και καλλιτέχνες. Ο καθένας στο είδος του φυσικά και με το δικό του τρόπο έκφρασης. Είναι σαν να ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο ως ήδη κάτοχοι διδακτορικού πτυχίου από κάποιο πανεπιστήμιο δημιουργικών τεχνών! Το αν θα δώσουμε βέβαια την ευκαιρία στον καλλιτέχνη μέσα μας να εκφραστεί και να ξεδιπλώσει τα ταλέντα του είναι μία αυστηρά υποκειμενική υπόθεση.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Η προοπτική είναι η λέξη που με εκφράζει περισσότερο. Μου δίνει μία αίσθηση ελευθερίας και υπόσχεσης άπειρων επιλογών, δυνατοτήτων και συνδυασμών στα έργα μου.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Τις περισσότερες φορές ναι. Άλλες φορές πάλι η έμπνευση με ακολουθεί κατά κάποιο τρόπο.Δηλαδή, ξεκινώ ένα έργο χωρίς ακριβή είκονα και οραματισμό και μετά από λίγο τη “βλέπω” με τα μάτια του μυαλού και της φαντασίας μου να με περιμένει παρακάτω, εκεί, στο γνωστό μέρος όπου αναπόφευκτα “συναντιόμαστε” κάθε φορά για να εκφράσουμε πλέον παρέα μια ακόμη καλλιτεχνική δημιουργία.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Αυτό που σίγουρα με χαρακτηρίζει περισσότερο ως καλλιτέχνη είναι η ανάγκη μου για διαφορετικότητα και ποικιλομορφία.Ως άτομο που ζητά συνεχώς εναλλαγές εικόνων και παραστάσεων, το να πετύχω να συνδέσω αυτά τα δύο στοιχεία στα έργα μου είναι θα έλεγα ζωτικής σημασίας!

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Ειλικρινά αγαπώ το Powertex, το οποίο είναι σκληρυντικό για υφάσμα, χαρτί, δέρμα,μετάξι αλλά και ένα μοναδικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον,το οποίο ενώνεται εξαιρετικά με πέτρα, φελιζόλ, ξύλο, γύψο κλπ. Μου έδωσε τη δυνατότητα ως καλλιτέχνη να ανακαλύψω νέα δημιουργικά μονοπάτια στο χώρο της χειροτεχνίας και γλυπτικής και να συνειδητοποιήσω ότι είναι για μένα στην κυριολεξία μια συνεχή πηγή έμπνευσης! Στόχος μου λοιπόν είναι, τα επόμενα χρόνια, να συνεχίζω να μεταλαμπαδεύω τη γνώση κ εμπειρία μου μέσα από τα σεμινάρια που προσφέρω ώστε να γνωρίσει όλο και περισσότερος κόσμος τα υλικά Powertex και τις άπειρες δυνατότητες του!