Κίρσικκα Σουστιέλ: “Η Κρήτη προσφέρει μοναδικές ομορφιές και είναι μια πηγή έμπνευσης για όσους την επισκεπτούν”

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Σύλληψη διοργάνωση & επιμέλεια από την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα η οποία έχει επιλέξει εξαιρετικούς καλλιτέχνες στην ομάδα και θα παρουσιάσουν έργα που δημιούργησαν με έμπνευση κυρίως τη ζωή και το έργο του τεράστιου Νίκου Καζαντζάκη.

Συμμετέχετε στο Capsis Astoria heraklion στην Κρήτη. Θα θέλατε να μας πείτε ενα απόφθεγμα του Ποιητή, συγγραφέα, φιλοσόφου, στοχαστή από το οποίο εμπνεύστηκατε; Τα λόγια απο το έργο του Νίκου Κάζαντζακη “Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά”
Να ξέραμε αφεντικό τι λένε οι πέτρες, τα λουλούδια, η βροχή ! Μπορεί να φωνάζουν, να μας φωνάζουν, κι εμείς να μην ακούμε.

Τι σημαίνει για εσάς αυτό; Περνάμε την ζωή μας χώρις να δίνουμε σημασία στο γύρο μας, στους ανθρώπους, στη φύση, στο περιβάλλον. Να σταματήσουμε για μια στιγμή και να απολαύσουμε αυτά που μας προσφέρουν και να τα εκτιμούμε.

Η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, θα το επιλεγατε καποια στιγμή ως τόπο διαμονής σας η ως τόπο έμπνευσης; Η Κρήτη προσφέρει μοναδικές ομορφιές τη θάλασσα, τα φαράγγια, την ιστορία τη μουσικη και είναι μια πηγή έμπνευσης σε όσους την επισκεπτούν. Ένας λόγος που είναι ο αγαπημένος προορισμός και στους ξένους.
Η Κρήτη “η προτίμηση” των αρχαίων ανθρώπων πριν απο 4.000-5.000 χρόνια. Δημιουργήθηκε ένας απο τους αρχαιότερους πολιτισμούς του κόσμου.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Κρήτη; Θα ήθελα να επισκεφτώ την Κνωσό, ενα μυθικό μέρος, με τα χρώματα, απομεινάρια του μινωικού πολιτισμού.
Αν αφήσεις την φαντασία σου να τρέχει ίσως να συνατήσεις τον Μινόταυρο στη σπηλιά του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Γεννήθηκα στην Φινλανδία.
Σπούδασα μηχανικός κλωστουφαντουργίας στην Αγγλία.
Ζω από το 1981 στην Ελλάδα.
Εργάστηκα στην κατασκευή, σχεδιασμό και πώληση ενδυμάτων
από 1981-2019.
Είμαι αυτοδίδακτη, δραστηριοποιούμαι στο εικαστικό χώρο
Έχω λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό.