Θεόδωρος Ντίνος: “Η μουσική παιδεία είναι ανάγκη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα νέα παιδιά έχουν μουσική παιδεία”

“…Συνεργάστηκα με αρκετούς μουσικούς ως τραγουδιστής στην Αθήνα και στην Επαρχία και παράλληλα γράφω και δίνω στίχους και μουσική.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Ο ήχος από το βιολί του παππού μου. (Πέτρος Δελληγιάννης ο παππούς υπήρξε δάσκαλος μουσικής στην Ήπειρο ένας από τους μαθητές του ήταν ο Λευτέρης Ζέρβας και ακόμη και σήμερα 50 χρόνια μετά τον θάνατό του τα μουσικά του έργα γίνονται αντικείμενο μελέτης σε μουσικά σχολεία.)

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω τον Αντώνη Βαρδή και θα ήθελα να βρεθώ επί σκηνής με το Σταμάτη Γονίδη.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Ασχολούμαι με τη μουσική από πολύ μικρή ηλικία παίρνοντας τα πρώτα μου μαθήματα από την οικογένειά μου (και κάπου εδώ πρέπει να σας αναφέρω ότι είμαι μέλος της οικογένειας των Χαλιγιάννιδων). Συνεργάστηκα με αρκετούς μουσικούς ως τραγουδιστής στην Αθήνα και στην Επαρχία και παράλληλα γραφω και δίνω στίχους και μουσική. Υπήρξαν επιρροές κυρίως θετικές από τοπικούς ανώνυμους σολίστες και τραγουδοποιούς.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Ποιος μπορεί να κρίνει ποιον; Πως μπορείς να κρίνεις έναν νέο καλλιτέχνη που ακόμη “πλάθει” το ταλέντο του…

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Όπως προανέφερα με το Σταμάτη Γονίδη.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Η μουσική παιδεία είναι ανάγκη. Χαίρομαι ιδιαίτερα που τα νέα παιδιά έχουν μουσική παιδεία. Η μουσική παιδεία είναι απαραίτητη μας ανοίγει καινούργιους ορίζοντες και μας κάνει κατά το δυνατόν καλύτερους.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Σαφώς και υπάρχουν αξιόλογοι και καταξιωμένοι παγκόσμια και σε αρκετά είδη μουσικής. Να μην αναφερθούμε σε ονόματα, ώστε να μην ξεχάσουμε κάποιον και τον αδικήσουμε.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Να συνεχίσω να γραφω τραγούδια και να ψάχνω νέα ταλέντα.