Η Niki Goranova συμμετέχει στα “Art Awards” της Dreamteam

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, για πρώτη φορά θεσπίζει έναν εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας, τα Art Awards, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. (ζωγραφικη- φωτογραφία-γλυπτική-mixed media), στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, αιγίδα Ομίλου για την Unesco Πειραιώς & Νήσων και International Action Art στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023!

Ως καλλιτέχνης, τι είναι αυτό που επιθυμείτε να δείξετε ή να μεταφέρετε στο κοινό με τα έργα σας; Ως καλλιτέχνης θα ήθελα να μεταφέρω στο κοινό ότι όσο και να εξελίσσονται οι τεχνολογίες πάντα θα υπάρχει αυτή η μαγνητική και ταυτόχρονα μαγική επαφή μεταξύ της ψυχής του καλλιτέχνη και μίας κόλλας χαρτί. Όταν ζωγραφίζω πρόσωπα ή ανθρώπους προσπαθώ να δείξω την εσωτερική και εξωτερική ομορφιά τους, έτσι όπως την βλέπω εγώ. Ξεχνάω που είμαι, τι ώρα είναι, δεν νιώθω πείνα ή κούραση, βλέπω μόνο αυτό που ζωγραφίζω και αυτό που θέλω να δείξω! Και όταν τελειώσω το έργο μου αυτό, το εξαιρετικό (για εμένα), νιώθω ότι ακόμη και αν αύριο δεν θα είμαι εδώ, θα έχω αφήσει τουλάχιστον κάτι πίσω μου, και ας μην το αντιλαμβάνονται οι άλλοι!

Πιστεύετε πως η τέχνη είναι ικανό μέσο ή εργαλείο ώστε η κοινωνία, το σύνολο των ανθρώπων, να προοδεύσει και να εξελιχθεί; Και εάν ναι, με ποιό τρόπο; Μα και βέβαια!! Η τέχνη είναι ο ανώτατος αγωγός που το ανθρώπινο χέρι έχει δημιουργήσει. Αλλάζει την οπτική μας για τον κόσμο. Το σημαντικότερο είναι πότε η τέχνη λειτουργει με την ψυχή. Κοιτάζεις το έργο και μέσα βαθιά βλέπεις κόσμο. Κάποια στιγμή κακός, κάποια στιγμή σκεφτικός, άλλη στιγμή μελαγχολικός, και άλλη πάλι πάρα πολύ χαρούμενος, πάντα όμως σου μιλάει πολύ έντονα! Μεταφέρει σκηνές, γεγονότα, πρόσωπα και μέρη, που ίσως μετά από 40, 50, 60 χρόνια δεν θα υπάρχουν πια! Μεταφέρει εμπειρίες, συναισθήματα, απόψεις της εποχής, αποτυπωμένες στο χαρτί για πάντα.

Τον Φεβρουάριο 2023 λαμβάνετε μέρος στα Πανελλήνια Βραβεία Τέχνης “ART AWARDS” της Dreamteam, στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, ανάμεσα σε δεκάδες καλλιτέχνες. Τι είναι αυτό που πιστεύετε πως θα κάνει τον κάθε καλλιτέχνη να προσεγγίσει το βραβείο; Πιστεύω ότι ο καθένας μας θα δώσει το καλύτερο κομμάτι από τον εαυτό του.. και μόνο που έχουμε λάβει μέρος σε αυτό το γεγονός είναι σαν να έχουμε κερδίσει το πρώτο βραβείο, το έχουμε πάρει με την συμμετοχή μας! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και περήφανη ότι ανάμεσα σε τόσους πολλούς θεούς καλλιτέχνες θα είμαι και εγώ! Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους!

Ποιο θεωρείτε πως είναι το χάρισμα ή το πλεονέκτημα του εκάστοτε καλλιτέχνη που τον κάνει να ξεχωρίζει και να καταφέρνει να πουλάει τα έργα του; Ο καθηγητής μου, μου είχε πει ότι η δύναμή μου είναι το γρήγορο σχέδιο στο ανθρώπινο σώμα και η κίνηση του σώματος! Αρκετός κόσμος μπορεί να σε κριτικάρει και να σου λέει ότι κάτι δεν του αρέσει, εμένα όμως μου αρέσει αυτό που έχω κάνει και δεν σταματάω επειδή μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον. Ο καλλιτέχνης θα πρέπει να καταφέρει να κάνει τον θεατή που στέκεται μπροστά στο έργο να συνομιλεί με την εικόνα, να τον προβοκάρει, να τον κάνει να σκεφτεί ή ακόμα και να ερωτευτεί το έργο!

Τί είναι η Τέχνη για εσάς; Για εμένα η τέχνη είναι η ζωή μου, είναι η ανάσα μου. Από τότε που δημιουργήθηκε η Γη μέχρι και σήμερα η τέχνες αλλάζουν συνεχώς μέσα από τις εξελίξεις. Καλλιτέχνης, έργο, κοινωνία είναι οι τρεις δυνάμεις. Με πονάει που ακόμα μεγάλο ποσοστό από την κοινότητα μας δεν γνωρίζει την αξία ενός έργου τέχνης. Ταυτόχρονα όμως πιστεύω ότι τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί κάπως η αναγνώριση της τέχνης σε ένα μικρό βαθμό. Αυτό διευκολύνεται βέβαια και από τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Ο καλλιτέχνης κινείται πλέον πιο εύκολα σε όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις, πότε δημιουργούμε με τα χέρια μας, με τα πόδια μας, με το μυαλό μας ,με το στόμα μας. Όλα είναι τέχνη.. Λίγο πολύ όλοι είμαστε καλλιτέχνες!

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

Καλλιτεχνικά, ποιος είναι ο στόχος σας; Ο στόχος μου είναι η ανθρώπινη εφηβεία να μπορέσει να φτάσει σε ένα τελείως διαφορετικό επίπεδο. Μέσα από το έργο μου και μέσα από χορηγίες, να μπορέσω να βοηθήσω αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη γιατί κάποιοι συνάνθρωποι μας όντως υποφέρουν! Ομολογώ ότι φέτος ξεπέρασα τον εαυτό μου. Δεν μου το είχα… απορώ πώς άντεξα… Εύχομαι το νέο έτος, να κάνουμε το Ηράκλειο μας τον πιο όμορφο τόπο της Ελλάδος!

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Dreamteam και ιδιαίτερα τον Χρήστο Πετρίδη, επίσης το περιοδικό PolisMagazino για τη συνέντευξη αυτή!

Facebook & Instagram: dreamteam.org.gr www.dreamteam.org.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
http://polismagazino.gr