Η Boehringer Ingelheim Ελλάς παρουσιάζει την καμπάνια Act4YourHeart

H Boehringer Ingelheim Ελλάς παρουσιάζει την καμπάνια Act4YourHeart, για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της σύνδεσης ανάμεσα στο Διαβήτη Τύπου 2 και στις Καρδιαγγειακές παθήσεις

  • Περισσότεροι από 463 εκατομμύρια ενήλικοι παγκοσμίως ζουν με το Διαβήτη, εκ των οποίων το 90% πάσχουν από Διαβήτη Τύπου 2.[i]
  • Έως το 2045, ένας στους 11 ενήλικους αναμένεται να εμφανίσει διαβήτη1
  • Οι ενήλικοι με Διαβήτη Τύπου 2 έχουν τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν Καρδιαγγειακή πάθηση.

Η Boehringer Ingelheim Ελλάς ανακοινώνει την έναρξη της καμπάνιας Act4YourHeart, μιας νέας εκστρατείας της εταιρείας στην Ελλάδα, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της σύνδεσης ανάμεσα στο Διαβήτη Τύπου 2 και στις Καρδιαγγειακές παθήσεις σε ανθρώπους που ζουν με Διαβήτη Τύπου 2 και τις οικογένειές τους. Με την υποστήριξη της Ελληνικής  Διαβητολογικής Εταιρείας, η καμπάνια προσβλέπει στην ενημέρωση και κινητοποίηση των ανθρώπων που πάσχουν από Διαβήτη Τύπου 2 να μιλήσουν με τον ιατρό τους, να κατανοήσουν καλύτερα τις επιλογές τους και να βεβαιωθούν ότι η καρδιά τους προστατεύεται επαρκώς.

Παρά τις εξελίξεις στον τομέα της ιατρικής φροντίδας, οι Καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου στο Διαβήτη Τύπου 2,[ii],[iii] με τους μισούς από τους διαβητικούς ασθενείς να χάνουν τη ζωή τους πρόωρα λόγω καρδιαγγειακών παθήσεων.[iv] Σύμφωνα με επιδημιολογικά δεδομένα, οι ενήλικοι με Διαβήτη Τύπου 2 έχουν έως τέσσερις φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να αναπτύξουν Καρδιαγγειακή πάθηση σε σύγκριση με άτομα που δεν έχουν Διαβήτη.2

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Boehringer Ingelheim έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα Act4YourHeart.com, η οποία θέλει να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη πηγή ενημέρωσης για τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 2, τον ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό τους κύκλο και το κοινό γενικότερα. Η ιστοσελίδα παρέχει πρακτική πληροφόρηση, η οποία περιλαμβάνει χρήσιμα βίντεο με συμβουλές, καταλόγους και ενημερωτικά φυλλάδια που προάγουν την ευκαιρία συζήτησης μεταξύ των ασθενών και των ιατρών τους.

 Η Boehringer Ingelheim είναι εταιρεία με εξειδίκευση στο διαβήτη και μακροχρόνια αφοσίωση στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που ζουν με τη νόσο αυτή. Με την καμπάνια Act4YourHeart το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά με τον αυξημένο κίνδυνο Καρδιαγγειακής πάθησης στο Διαβήτη Τύπου 2 και οι  ασθενείς να μιλήσουν με τον ιατρό τους για την υγεία της καρδιάς τους μετά τη διάγνωση του Διαβήτη Τύπου 2, σε μια κίνηση που μπορεί να τους σώσει τη ζωή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καμπάνια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.Act4YourHeart.com

Ακολουθήστε την καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: https://www.facebook.com/BoehringerGR https://twitter.com/boehringergr

Σημειώσεις για τους Συντάκτες

Σχετικά με την Boehringer Ingelheim

Η δημιουργία νέων και καλύτερων φαρμάκων για ανθρώπους και ζώα βρίσκεται στην καρδιά κάθε δραστηριότητάς μας. Ο σκοπός μας είναι να δημιουργούμε πρωτοποριακές θεραπείες οι οποίες αλλάζουν τη ζωή. Η Boehringer Ingelheim είναι ανεξάρτητη και οικογενειακή επιχείρηση από τη στιγμή της ίδρυσής της το 1885. Είμαστε ελεύθεροι να επιδιώκουμε το μακροπρόθεσμο όραμά μας, κοιτώντας μπροστά ώστε να αναγνωρίζουμε τις μελλοντικές προκλήσεις της υγείας και να στοχεύουμε τις ανάγκες εκείνες όπου μπορούμε να κάνουμε το καλύτερο.

Η εταιρεία είναι παγκοσμίως μια εκ των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών με γνώμονα την έρευνα, με περισσότερους από 51.000 εργαζόμενους οι οποίοι δημιουργούν αξία μέσω της καινοτομίας καθημερινά στους τρεις επιχειρηματικούς τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται: Τα  φάρμακα για Ανθρώπινη χρήση, την Υγεία των Ζώων και την κατ’ ανάθεση παρασκευή Βιολογικών Φαρμακευτικών προϊόντων. Οι καθαρές πωλήσεις της Boehringer Ingelheim κατά το έτος 2019 ανήλθαν περίπου στα 19 δισεκατομμύρια ευρώ. Η σημαντική μας επένδυση στην έρευνα και τεχνολογία ύψους περίπου 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προωθεί την καινοτομία, επιτρέποντας τη δημιουργία φαρμάκων νέας γενιάς τα οποία σώζουν ζωές και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής.

Υλοποιούμε περισσότερες επιστημονικές ευκαιρίες υιοθετώντας τη δύναμη της συνεργασίας και της πολυμορφίας των ειδικών από όλο το εύρος της κοινότητας των επιστημών υγείας. Μέσω της συνεργασίας, επιταχύνουμε την επίτευξη της επόμενης ιατρικής ανακάλυψης η οποία θα μεταμορφώσει τις ζωές των ασθενών σήμερα, και στις επόμενες γενεές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Boehringer Ingelheim, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα

http://www.boehringer-ingelheim.gr

ή την ετήσια έκθεσή μας:  http://annualreport.boehringer-ingelheim.com.

[i] Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη IDF Diabetes Atlas. Ένατη Έκδοση 2019

[ii] Abdul-Ghani M, DeFronzo RA, Del Prato S, Chilton R, Singh R, Ryder RE. Cardiovascular disease and Type 2 Diabetes: Has the dawn of a new era arrived? Diabetes care 2017;40:813–820

[iii] Chillarón JJ, Flores-Le Roux JA, Benaiges D, Pedro-Botet J. Subclinical cardiovascular disease in type 2 diabetes mellitus: To screen or not to screen. World J Clin Cases. 2014 Sep 16;2(9):415-21.

[iv] Morrish NJ, Wang SL, Stevens LK, Fuller JH, Keen H; the WHO Multinational Study Group. Mortality and causes of death in the WHO multinational study of vascular disease in diabetes. Diabetologia. 2001;44:S14-S21.