Η Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου ενισχύει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου_Δράσεις στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας

Με δράσεις κοινωνικής πρόνοιας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού υλοποιείται το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Θεσσαλονίκης το οποίο υπέγραψαν πρόσφατα ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης.
Στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας τα μέλη του παραρτήματος της Χ.Α.Ν. Ασβεστοχωρίου, συγκέντρωσαν σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, υγιεινής και τροφίμων, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.
Το ανθρωπιστικό υλικό παρέδωσε η υπεύθυνη του παραρτήματος της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων Ασβεστοχωρίου, Λυδία Κοκόρια στην αρμόδια αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας, Ελένη Γιαννούδη. Στα είδη που συγκεντρώθηκαν περιλαμβάνονται τρόφιμα (φακές, φασόλια, μπισκότα, λάδι, γάλα μακράς διαρκείας, ζάχαρη και ζυμαρικά) καθώς επίσης και είδη υγιεινής (οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, χαρτιά υγείας κλπ). Στη συνέχεια τα προϊόντα μεταφέρθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου από όπου και θα διατεθούν στο πλαίσιο των μηνιαίων διανομών.
Πρόκειται για την απαρχή της από κοινού ανθρωπιστικής δράσης των δύο φορέων που έχουν στόχο την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας, σημείωσε η κα Κοκόρια, μεταφέροντας τις ευχές και το μήνυμα του προέδρου της ΧΑΝΘ κ. Σωσσίδη. Από τη μεριά της η αντιδήμαρχος κα Γιαννούδη ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη τα στελέχη της ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου για την ευγενική και συγκινητική τους πρωτοβουλία τονίζοντας ότι αποτελεί σημαντική ενίσχυση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.
«Από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, κάθε μήνα προσφέρουμε μέσω του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου τρόφιμα και αγαθά πρώτης ανάγκης σε 180 οικογένειες του δήμου μας, συνολικά σε περίπου 500 συνανθρώπους μας που έχουν την ανάγκη μας» σημείωσε η αντιδήμαρχος εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η καλή συνεργασία των δύο φορέων θα συνεχιστεί σε όλο το εύρος των κοινωνικών δράσεων.
Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ξεκίνησε τη λειτουργία Δομής Κοινωνικού Παντοπωλείου στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονία με αρ. 6884/10-10-2016 με θέμα «Ένταξη της Πράξης «Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με Κωδικό ΟΠΣ 5001482 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και επιλέξιμο προϋπολογισμό ένταξης 107.640,00€. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).