“Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ”

Μαυρίκιος Μαυρικίου

Πλήθος καλλιτεχνών και σημαντικοί εκπρόσωποι του θεάτρου και της μουσικής παρευρέθηκαν στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Η Σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός” του Μαυρίκιου Μαυρικίου σε σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση στον “Χώρο Τέχνης Ασωμάτων” την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.
Την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μίμης Πλέσσας, η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα, ο Γιώργος Αρμένης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Γιώργος Τσούκαλης, η Σία Κοσκινά, η Shaya Hansen, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Νέλλη Γκίνη, ο Κώστας Σπυρόπουλος, ο Ρένος Ρώτας, ο Νικόλας Μπράβος, η Τέτα Καμπουρέλη, η Φιλίτσα Καλογεράκου, ο Φώτης Σπύρος, ο Νίκος Χριστίδης, οι συντελεστές της παράστασης και πλήθος δημοσιογράφων και εκπροσώπων της τέχνης και του πολιτισμού.
Πρόκειται για ένα έργο με αυτοβιογραφικά στοιχεία του συγγραφέα, μια εξομολόγηση ενός αγοριού για όλα όσα έζησε στην προσπάθειά του να κυνηγήσει το όνειρό του. Ένα έργο για το bullying, τον ρατσισμό, την οικογένεια και τη διαφορετικότητα. Ένα έργο βαθιά κοινωνικό, με έντονα στοιχεία μιούζικαλ και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μαυρίκιου Μαυρικίου που συστήνεται για πρώτη φορά στο κοινό με την ιδιότητα του συγγραφέα, του συνθέτη και του ερμηνευτή μουσικού θεάτρου.
Η παράσταση έχει κερδίσει από την πρώτη στιγμή το κοινό που γεμίζει ασφυκτικά κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 το θέατρο και ταυτίζεται ή συγκινείται με όσα εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια του. Οι πρώτες κριτικές μιλάνε για ένα έργο που δεν παρουσιάζει απλά το φαινόμενο του bullying στο σχολείο και στην κοινωνία αλλά προτείνει και λύσεις! Ένα έργο με έντονα στοιχεία μιούζικαλ, συγκινητικές ερμηνείες και υψηλές φωνητικές αποδόσεις στις απαιτητικές μουσικές συνθέσεις.
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Μιχάλης Μητρούσης, η Ελευθερία Ρήγου και ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Το καστ συμπληρώνουν οι νέοι και ταλαντούχοι ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί Έλενα Δελακούρα, Νίκος Παρασκευόπουλος, Φίλιππος Τριπικέλης, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης και Άκης Δήμας.
Αξίζει να σημειωθεί πως εντυπωσίασαν θερμά τους πρώτους θεατές οι ατμοσφαιρική φωτισμοί της Κατερίνας Μαραγκουδάκη στο επιβλητικό σκηνικό που σχεδίασε με μαεστρία η Δέσποινα Βολίδη για την παράσταση. Οι ποικιλόμορφες χορογραφίες του Αναστάση Δεληγιάννη έδεσαν απόλυτα με την σκηνοθετική γραμμή του Μιχάλη Μητρούση και όλα αυτά μαζί υποβάλουν το κοινό σε ένα εντυπωσιακό εικαστικό αποτέλεσμα.
Η παράσταση “Η Σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός” παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00 στον “Χώρο Τέχνης Ασωμάτων” στο Θησείο (Αγίων Ασωμάτων 6). Η προπώληση των εισιτηρίων πραγματοποιείται από το δίκτυο της VIVA και από το ταμείο του θεάτρου.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=FXjLyLxNCSg&feature=youtu.be

Link προπώλησης:
https://www.viva.gr/tickets/theater/texnis-asomatwn/h-sioph-den-einai-xrysos/