Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης έκοψε την πίτα της

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου ενεργοί πολίτες, δημότες-κάτοικοι, εκπρόσωποι Συλλόγων/Σωματείων, φίλοι, συνεργάτες, μέλη της δημοτικής μας παράταξης συναντηθήκαμε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης τόσο για τις ευχές -με την ευκαιρία της κοπής της πίτας- όσο, κυρίως, για να ανοίξουμε τη συζήτηση για τον τόπο μας προσβλέποντας στις Αυτοδιοικητικές εκλογές των οποίων οι ημερομηνίες έχουν οριστεί ήδη για τις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023, δηλαδή σε διάστημα επτά μηνών με το καλοκαίρι να μεσολαβεί.

Μεταξύ των προσκεκλημένων μας ξεχώρισαν ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρώτος επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης κ. Σωκράτης Φάμελλος, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) κα Όλγα Κοτσελίδου, που μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στις ΔΕΥΑ, η δασκάλα χορού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ.) κ. Ελένη Συνδίκα που μας ενημέρωσε για την κινητοποίηση των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 85/2022, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Ρία Καλφακάκου.

Ενθουσιασμένη από το πνεύμα και τη συμμετοχή των δημοτών στην εκδήλωση, μπροστά στους εκπροσώπους όλων των οικισμών του Δήμου μας αλλά και πολλών φορέων, η επικεφαλής της Παρέμβασης Πολιτών Άννα Τσιφτελίδου, με λόγο εμπνευσμένο έκανε τον απολογισμό της τετραετίας που φεύγει αναφερόμενη σε όλες τις αποφάσεις της διοίκησης του δήμου στις οποίες με τη στάση της η παράταξη από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης συνέβαλε (π.χ. λειτουργία Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) στον οικισμό Λιβάδι, κατασκευή κόμβων στην οδό Κουγιάμη, επίσπευση του έργου της γέφυρας Τριλόφου-Πλαγιαρίου, αδειοδότηση και λειτουργία παιδικών χαρών, αποφυγή αύξησης της τιμής του νερού, έργα εξοικονόμησης ενέργειας στα δημοτικά κτίρια και σχολεία, οικονομικές διευκολύνσεις/απαλλαγές πολιτών κατά την περίοδο covid κλπ.)

Στη συνέχεια η κα Τσιφτελίδου αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλα τα σημαντικά που δεν έγιναν, στις αποφάσεις που, παρά την έντονη κριτική που άσκησε η Παρέμβαση στη διοίκηση, δεν άλλαξαν, στην καθημερινότητα των δημοτών που δεν έχει βελτιωθεί και κυρίως στον αναχρονιστικό τρόπο με τον οποίο οι διοικούντες ακόμη σήμερα το δήμο πολιτεύονται, τρόπος ο οποίος κρατά το δήμο μας πίσω!

Τέλος, παρότρυνε το σύνολο των παρόντων/παρουσών κι επιβεβαιώσαμε τη βούλησή μας να αγωνιστούμε για μια αυτοδιοίκηση του Δήμου Θέρμης πιο δημοκρατική, με περισσότερη και ουσιαστική διαβούλευση, με σεβασμό στους εργαζόμενους, με δημότες που θα βιώνουν την ισονομία και οικισμούς που θα απολαμβάνουν ισότιμα το ενδιαφέρον της διοίκησης του Δήμου, με ανανέωση σε πρόσωπα και αρχές.

Μας προσκάλεσε να βρούμε το θάρρος, να σηκώσουμε το παράστημά μας, και, χέρι-χέρι να προχωρήσουμε μπροστά για να ανοίξουμε νέους δρόμους και προοπτικές στο δήμο μας, σε ένα δήμο ανοικτό σε όλους.

http://parembasipolitondimouthermis.wordpress.com

facebook: parembasipoliton