Η Νέλλυ Αλιγιζάκη μιλάει για τον αδελφό της που “έφυγε” νωρίς και το νέο της τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του

Η νέα δισκογραφική δουλειά της Νέλλυς Αλιγιζάκη έχει αγγλόφωνο στίχο και  επιρροές από παλαιότερες, αγαπημένες εποχές. Το The Zoo είναι ένα project που ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό της Mel, επίσης μουσικό/τραγουδιστή, και αναφέρεται  στη ζωή – για ποια πράγματα  αξίζει να παλέψει  ένας άνθρωπος και τι είναι τελικά σημαντικό… Την κυκλοφορία  του The Zoo, όπως και  των υπόλοιπων ξένων κομματιών ανέλαβε η Νέλλυ, καθώς ο αδερφός της  έφυγε  νωρίς. Το project είναι αφιερωμένο στη μνήμη του.

Τι περιλαμβάνει αυτή η δουλειά, τι σημαίνει για σένα η ολοκλήρωσή της; Πιστεύεις ότι ο αδερφός σου θα ήταν υπερήφανος για το αποτέλεσμα;  

Το project ,εκτός από το The Zoo, περιλαμβάνει  ένα ακόμα αγγλόφωνο τραγούδι  το οποίο θα κυκλοφορήσει στη συνέχεια. Η ολοκλήρωση της δουλειάς αυτής ήταν δύσκολη, τόσο στο πρακτικό όσο και στο συναισθηματικό κομμάτι, οπότε  το project αυτό σίγουρα σημαίνει πολλά για μένα.

Η αλήθεια είναι πως  κι εγώ  ήθελα (και θέλω) να τον κάνω υπερήφανο … Ηθελα πάρα πολύ να παρουσιάσω  μια αξιοπρεπή δουλειά και έκανα ό,τι  περνούσε από το χέρι μου γι’ αυτό, τόσο  εγώ όσο και οι συνεργάτες μου. Τους οφείλω  πολλά για το όμορφο αυτό  κομμάτι που ολοκληρώσαμε μαζί.

Ο αδερφός μου, μου έδειχνε εμπιστοσύνη και πάντα ζητούσε τη γνώμη μου για τη δουλειά του, πάντα συζητούσαμε  κάθε νέο του project ..γι’ αυτό και πιστεύω πως το the zoo θα τον ικανοποιούσε απόλυτα.

Έχεις σπουδάσει μουσική, τραγούδι και χορό. Πως ξεκίνησες σ’ αυτόν τον καλλιτεχνικό «δρόμο»;

Η ενασχόληση με τη μουσική και το χορό ξεκίνησε από πολύ νεαρή ηλικία, με σπουδές κλασσικού πιάνου στο Εθνικό Ωδείο ενώ ο χορός  πάντα με μάγευε ..Ξεκίνησαν όλα ερασιτεχνικά, όπως συνηθίζεται  άλλωστε σε αυτές τις ηλικίες.. Στην πορεία και όσο περνούσαν τα χρόνια , συνειδητοποίησα ότι  ήθελα να ασχοληθώ  πιο σοβαρά. Επέστρεψα για  σπουδές φωνητικής στο Ε. Ωδείο, ενώ παράλληλα συνέχισα το χορό.  Η συνέχεια γνωστή….

Ποιο είδος μουσικής σε εκφράζει περισσότερο και ποιες είναι οι επιρροές σου;

Μου αρέσουν και με εκφράζουν αρκετά είδη μουσικής, ελληνικό αλλά και ξένο ρεπερτόριο… από ελληνικό έντεχνο μέχρι ξένο ροκ, αλλά όχι μόνο. Δε θα ήθελα όμως να με «περιορίσω»  σε αυτά, γιατί τα ακούσματα μου είναι αρκετά και διαφορετικά με το πέρασμα του χρόνου.

Μετά από μία περίοδο αποχής, σχεδιάζεις κάποιες εμφανίσεις;

Υπήρξε πράγματι αρκετά μεγάλη περίοδος αποχής από τις μουσικές σκηνές. Η  ζωή όμως είναι απρόβλεπτη και πολλές φορές ανατρέπει τα  όποια σχέδιά μας. Η τελευταία δε περίοδος  της καραντίνας, μας έβαλε όλους στον ‘’πάγο’’ για καιρό.. Και βέβαια προγραμματίζω  ζωντανές εμφανίσεις ,μου έλειψαν πολύ !