Η Μένη Καρακίτσου στην εικαστική έκθεση “Αγγίγματα στα Θαλάσσια Τείχη” της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στο S HOTEL

Με ποιο έργο συμμετέχετε στο πρότζεκτ της “ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ” και τι αφορά το δικό σας άγγιγμα στα τείχη της πόλης; Η έμπνευση για ένα από τα δύο έργα που συμμετέχω (Lost body) προήρθε από την θεματολογία της έκθεσης. Νοερή μεταφορά στην εποχή που προϋπήρχαν τα τείχη και στις εκεί εξελισσόμενες σκηνές.

Ποιο βλέμμα του παρελθόντος θα θέλατε να σταθεί μπροστά από το έργο σας και για ποιον λόγο; Αυτό του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που ψάχνει εναγωνίως  το σώμα ενός γενναίου συμπολεμιστή του. Αν και χρονικά, η πρώτη οχύρωση της νεόκτιστης πόλης του Κασσάνδρου, ξεκινά από τον 3ο αιώνα π.Χ. δηλαδή μετά τον θάνατο του. «Καλλιτεχνική αδεία» όμως, μπορούμε να προσπεράσουμε τα στενά χρονικά πλαίσια και να αφήσουμε την φαντασία να μας οδηγήσει…

Το κεντρικότατο ξενοδοχείο S HOTEL συνδέεται μέσω υαλοπετασμάτων με τα ιστορικής αξίας θαλάσσια τείχη τα οποία περιστοίχιζαν στο μακρινό παρελθόν την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ποια ήταν η αντίδραση σας όταν αντικρύσατε για πρώτη φορά αυτή την ιδιαιτερότητα; Συγκίνηση για το πολλαπλό αποτέλεσμα… σεβασμός στην ιστορία μας, προστασία των τειχών και ανάδειξή τους στο ευρύ κοινό μέσω μίας κατασκευής που αναδεικνύει το ένδοξο παρελθόν της πόλης μας.

Τι θα λέγατε στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου κ. Κώστα Δούδο ο οποίος αποφάσισε να συνεργαστεί με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ προσφέροντας στους πελάτες του περισσότερο χρώμα και σκέψη για αυτές τις γιορτές; Τα θερμά μου συγχαρητήρια! Την τέχνη δεν την προσεγγίζουν όλοι με την ίδια ευαισθησία! Επιπλέον με αυτή του την έμπνευση βάζει στο ξενοδοχείο του μία επιπλέον σφραγίδα ποιότητας.

Κατά πόσο, σας έχει εμπνεύσει ένας Δεκέμβρης; Φιλοτέχνησατε ποτέ κάτι σχετικό με την εποχή; Η έμπνευση στον καλλιτέχνη δεν είναι σίγουρα «κατά παραγγελία». Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, το δεύτερο μου έργο, ο πίνακας μου WINTER LAYERS, συμπτωματικά είναι χειμερινού θέματος… Τυχαίνει βλέπετε να ασχολούμαι με το άθλημα της χιονοδρομίας…απλά να είμαι σκιέρ…!

Πού πιστεύετε ότι κρύβεται ο θησαυρός των Χριστουγέννων και πότε οι γιορτές έχουν νόημα; Ο θησαυρός των Χριστουγέννων κρύβεται στο νόημα του, δηλαδή αγάπη, ειρήνη, ενσυναίσθηση. Οι γιορτές για εμένα έχουν νόημα όταν γνωρίζω ότι, έχω κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μου, για να βοηθήσω αυτούς  που δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν.

Τι δώρο θα θέλατε να προσφέρετε σε κάποιο πολύ σημαντικό πρόσωπο της ζωής σας; Θεωρώ ότι τα δώρα ψυχής είναι τα πολυτιμότερα. Έτσι προσφέρω & θα συνεχίσω να προσφέρω εις το διηνεκές, αγάπη, νοιάξιμο και θετική ενέργεια.

Εάν ήσασταν συλλέκτης έργων τέχνης, σε ποιο είδος θα προτιμούσατε να επενδύσετε & για ποιο λόγο; Αυταπόδεικτα στην ζωγραφική! Γιατί? Παρατηρώντας και μελετώντας το έργο του καθημερινά, θα πλημμύριζα με ευφορία την δική μου ψυχή και θα συνέβαλλα στην αθανασία της δικής του…

Τι εύχεστε και τι θα επιδιώξετε το 2023; Τις ευχές που κάνω κάθε χρόνο για εμένα, την οικογένεια μου και τον κόσμο όλο. Υγεία, Ειρήνη & Σωφροσύνη στους άφρονες που δημιουργούν τα παγκόσμια θέματα.

ΜΕΝΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ  

f: Melpomeni Karakitsou www.menikarakitsou.com

Bio: Γεννήθηκα και ζω στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον μου για τα εικαστικά ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια. ‘Έκανα καριέρα σαν στέλεχος Τραπεζών αλλά παράλληλα ασχολούμουν πάντα με την μεγάλη μου αγάπη, την ζωγραφική.

Σπουδές

Μέντοράς μου στην ακουαρέλα υπήρξε ο πολυβραβευμένος διεθνώς, Θεσσαλονικιός ακουαρελίστας,  Γιώργος Πολίτης RI, AWS, AWA, IAF, HS.

Από το 2009 έως και το 2011 σπούδασα και αποφοίτησα από το Εργαστήρι Καλών Τεχνών ‘’Απελλής’’.

Από το 1990 έως το 1992 φοίτησα Βυζαντινή Αγιογραφία στην Σχολή Αγιογραφίας  του Κων. Γεωργιάδη.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ – GALLLERY

Έχω παρουσιάσει 4 ατομικές εκθέσεις και έχω συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Υπάρχει διαρκής παρακαταθήκη έργων μου στην Govedarou ART Gallery, Θεσσαλονίκη. 

Επίμονη Τέχνη: Ιδρυση – Καλλιτεχνική επιμέλεια Χρύσα Μπαρζόκα www.facebook.com/chris.alevra
https://www.facebook.com/epimonitexni

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ εγκαινιάζει & καινοτομεί για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας έργα εξαίρετων εικαστικών με φόντο τα τείχη της πόλης…

Οι επισκέπτες και οι φιλότεχνοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να μοιραστούν μια ξεχωριστή εμπειρία στο κεντρικό S Hotel Thessaloniki στην Καλαποθάκη 5 Πλατεία Ελευθερίας.
Οι καλλιτέχνες της “ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ” αγγίζουν τους χτύπους της καρδιάς ανθρώπων του χθες πάνω στο ιστορικής αξίας θαλάσσιο τείχος της πόλης παράλληλα με το σήμερα μέσω υαλοπετασμάτων στο ιδιαίτερα ξεχωριστό, υπερπολυτελές ξενοδοχείο. Η εικαστική έκθεση θα είναι στη διάθεση του κοινού καθημερινά για όλη την εορταστική περίοδο, απο τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

https://youtube.com/@user-dj4uj9lo2o

“ΑΓΓΙΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΤΕΙΧΗ”
ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ
Ίδρυση – Έμπνευση – Επιμέλεια: Χρύσα Μπαρζόκα

“TOUCHES ON THE SEA WALLS “
EPIMONI TECHNI
(Persistent & Constant Art)
Inspired & curated by founder
Chris Barjoka

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣARTISTS

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΟΥ
MARIA CHATZILAMPOU

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΛΑΧΟΥ
KATERINA VLAHOU

ΠΕΠΗ ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ
PEPI PAPANDREOU

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
STAVROULA ANDREOU

ΝΤΙΝΑ ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
DINA ANTONOGLOU BAKANIARI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΊΟΥ
VASSILIS DIMITRIOU

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ANASTASIA GIATROPOULOU

A-23 NECTAR

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΝΙΑΡΗ
MARIA BAKANIARI

ΑΝΝΑ ΜΠΟΤΟΥ
ANNA BOTOU

ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΥ
MELPOMENI KARAKITSOU

ΕΙΡΗΝΗ ΜΗΤΟΥΔΗ
IRINI MITOUDI

ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
KATERINA NIKOLAOU

ΣΟΦΙΑ ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ
SOFIA ARTOPOULOY

ΙΩΑΝΝΑ ΑΜΠΑΤΖΗ
IOANNA AMPATZI

ΕΙΡΉΝΗ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
LAZARINI

ΙΩΑΝΝΑ ΤΣΙΑΜΟΥΡΤΖΗ
IOANNA TSIAMOURTZI

ΦΙΛΑΡΕΤΗ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
FILARETI PIPEROPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
YIANNIS ADAMOPOULOS

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΟΥΚΗΣ – ΔΡΥΑΔΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
IOANNIS TROUKIS – DRYADES EN PLO

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗ
DESPINA NIKOLIDAKI

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ
VASILIS KARKATSELIS

ΔΑΝΑΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
DANAI KERAMEOS

ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
MANOS IOANNIDIS

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ALEXANDER ATHANASIOU

ΧΡΥΣΑ ΜΠΑΡΖΟΚΑ
CHRIS BARJOKA

https://www.facebook.com/SHotel.gr
Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr