Η κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη στην UNESCO για την Ιστορική Σαλαμίνα!

Το όραμα του Κυριάκου Μαριδάκη γίνεται πραγματικότητα

Ιδιαίτερη τιμη για την Σαλαμίνα και την Ελλαδα η συμβολική και πολυ σημαντική επίσκεψη της Προέδρου της Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020, Πρεσβυρας καλής θελήσεως της UNESCO κας. Μαριάννας Βαρδινογιάννης με την Διευθύντρια κα. Azoulay στο Παρίσι, αναγνωρίζοντας το γεγονός της Ναυμαχίας ως παγκόσμιο ορόσημο Ελευθερίας Δημοκρατίας και Πολιτισμού.

Αξιζουν Θερμά συγχαρητήρια στην Πρόεδρο της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020 Πρεσβυρας καλής θελήσεως της UNESCO κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη όπου από την πρώτη στιγμή στήριξε την πρόταση και το όραμα του Κυριάκου Μαριδάκη, ώστε η Αρχαία κλασική Σαλαμίνα – Αρχαία Πόλη-Αρχαίος Λιμενας -Τύμβος- Κυνόσουρα (Αμπελάκια) να συμπεριληφθούν στα μνημεία της Παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κυρία Audrey Azoulay, συναντήθηκε η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020, στην έδρα της UNESCO, στο Παρίσι.
Η κυρία Βαρδινογιάννη και η κυρία Azoulay είχαν μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα εθνικά θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία άλλωστε αποτελούν βασική προτεραιότητα για την κυρία Βαρδινογιάννη στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO. Η κυρία Βαρδινογιάννη ενημέρωσε την Γενική Διευθύντρια της UNESCO για σημαντικά ζητήματα της χώρας μας και η ανταπόκριση της κυρίας Azoulay ήταν εξαιρετικά θετική. Διαβεβαίωσε την κυρία Βαρδινογιάννη ότι στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας και είναι αποφασισμένη να στηρίξει την χώρα μας.
Παράλληλα, η κυρία Βαρδινογιάννη, ως Πρόεδρος της Τιμητικής Κοσμητείας για το Επετειακό Έτος «Σαλαμίνα – Θερμοπύλες 2020» και η κυρία Azoulay, η οποία είναι μέλος της Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους, συζήτησαν αναλυτικά δράσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν έτσι ώστε να αναδειχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο τα μηνύματα για τα 2.500 χρόνια από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η Γενική Διευθύντρια της UNESCO θα συμμετέχει και θα παρευρεθεί στις δράσεις για τη σημαντική αυτή Επέτειο.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης μπήκαν οι βάσεις για κοινές δράσεις σχετικά με την Προστασία του Περιβάλλοντος καθώς και θέματα που σχετίζονται με την αποστολή των Πρέσβεων Καλής Θελήσεως της UNESCO.

#mvvfoundation