Η ΔΕΘ-Helexpo αποχαιρετά το Μίκη Θεοδωράκη, ένα Οικουμενικό Έλληνα

Το Μίκη Θεοδωράκη, έναν οικουμενικό Έλληνα, που «μίλησε» με τη μουσική και τους αγώνες του στις καρδιές όλων μας, αποχαιρετά με θλίψη και συγκίνηση η ΔΕΘ-Helexpo.

Ο Μίκης Θεοδωράκης υπήρξε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο για τη χώρα και αφήνει πίσω του μια πλούσια παρακαταθήκη που θα συνεχίσει να διδάσκει και τις επόμενες γενιές.
Στο πλαίσιο του εθνικού τριήμερου πένθους για τον μεγάλο μας συνθέτη οι σημαίες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα κυματίζουν μεσίστιες.

Ο θαυμασμός του εθνικού εκθεσιακού φορέα για τον Μίκη Θεοδωράκη είχε εκφραστεί πριν από μερικά χρόνια, το 2015 στην 80η ΔΕΘ, σε μια κορυφαία στιγμή των συναυλιακών της εκδηλώσεων και συγκεκριμένα στο συναυλιακό αφιέρωμα στα 90 χρόνια του μεγάλου μας συνθέτη με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Βιτάλη. Μάλιστα, στο πλαίσιο της συναυλίας «Όταν σφίγγουν το χέρι-90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», ένα μελωδικό ταξίδι στην πλούσια μουσική του ιστορία που είχε γοητεύσει τους επισκέπτες της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, είχε τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στην κόρη του, Μαργαρίτα.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΘ-Helexpo εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντα, που με τη ζωή και το έργο του σημάδεψε τη σύγχρονη ελληνική Ιστορία.