“Συνεργάζομαι πρώτη φορά με τον κύριο Μάλλη και την αίθουσα ArtMilos, και νιώθω ότι οι επισκέπτες αυτής της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνώσουν το Σαρακίνικο μέσα και από τα δικά μου μάτια, κάτι που μου δίνει μεγάλη χαρά”
Συμμετέχετε στην εικαστική έκθεση στη Μήλο στις 8 Ιουλίου. Ποιά είναι τα συναισθήματά σας και τι σας συνδέει με το νησί; Η Μήλος είναι από τα αγαπημένα μου νησιά, και το γεγονός ότι συνδέεται με την θεά Αφροδίτη δημιουργεί για μένα ένα ειδικό δεσμό. Το απόκοσμο στοιχείο της Μήλου καθιστά το νησί «άχρονο» και αποτυπώνω αυτή την ματιά στο έργο με το οποίο συμμετέχω. Συνεργάζομαι πρώτη φορά με τον κύριο Μάλλη και την αίθουσα ArtMilos, και νιώθω ότι οι επισκέπτες αυτής της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνώσουν το Σαρακίνικο μέσα και από τα δικά μου μάτια, κάτι που μου δίνει μεγάλη χαρά.
Πόσο “δένεται” ο καλλιτέχνης με το έργο του; Συνδέεται και δένεται με όλους τους πιθανούς συναισθηματικούς τρόπους. Αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι είναι μια ευχάριστη κατάσταση – μπορεί η διαδρομή ενός έργου να περιέχει εκνευρισμό, τέλμα, θυμό, χαρά, ηρεμία. Στο τέλος κάθε ταξιδιού, καθορίζεται τελικά και που έφτασε αυτή η σχέση. Υπάρχει λοιπόν έντονο δέσιμο και αυτό μεταφράζεται με το κάθε ένα διαφορετικά.
Εσείς ξεχωρίζετε κάποιο έργο σας; Ξεχωρίζω πάρα πολλά έργα. Ολόκληρες σειρές για άλλους λόγους. Μια σειρά έργων – που απεικονίζουν παιδιά σε ανέμελες στιγμές – For (we are All) Children – γεννήθηκε μέσα στον covid – και εκπληήρωσε την αποστολή της όταν βγήκαμε από αυτή τη δοκιμασία μέσω φιλανθρωπικής έκθεσης στηρίζοντας το ΜΚΟ «Πρώτα το Παιδί». Μια άλλη σειρά – η GODs: Greek Olympian Deities – δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα μιας εσωτερικής διαδρομής όπου όμως και οι θεατές καλούνται να βρουν την θεϊκή / ψυχολογική προσωπικότητά τους. Η πιο πρόσφατη σειρά θαλασσογραφιών – Speck in the Universe – φωτογραφίζει στιγμές στη φύση – βάζοντάς μας να σκεφτούμε ότι το μόνο που έχει σημασία είναι να εκτιμούμε και να ζούμε τη στιγμή. Είναι μια πράξη ευγνωμοσύνης προς το σύμπαν.
Για να ασχοληθεί κάποιος με την Τέχνη χρειάζεται να έχει ταλέντο; Θεωρώ ότι είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς έναν πίνακα που έχει δημιουργηθεί από «ταλαντούχο» καλλιτέχνη ή μη. Να πω ότι το ταλέντο είναι μια λέξη που δεν μπορεί να προσδιοριστεί. Κάποιος μπορεί να έχει ευκολία, δεξιότητα κτλ και να το αποκαλούμε ταλέντο. Δεν μπορεί καλλιεργηθεί η δεξιότητα και η τεχνική? Είναι φανερό ότι σε όλους τους τομείς – στην Τέχνη, στον αθλητισμό κτλ – αν δεν αναπτύσσεσαι και δεν γίνει τρόπος ζωής η επιλογή σου – το ταλέντο κρύβεται.
Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια και ποιοι οι φόβοι σας; Στα σχέδιά μου πάντα περιλαμβάνονται δημιουργικές ενότητες που έχουν στόχο να επηρεάσουν τον συνάνθρωπό μου ή να ενδυναμώσουν αποστολές που η φιλοσοφία τους με προσδιορίζουν. Ο φόβος μου είναι ότι πάντα νιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα και ότι δεν θα προλάβω να κάνω αυτά που έχω στο μυαλό μου. Μάλλον πρέπει να ζω κι εγώ στο τώρα…
Ενα συντομο βιογραφικο σας
Η Βίβιαν Ζώταλη, αντλεί έμπνευση από τη σύνδεση και την επικοινωνία. Στα έργα της κυριαρχεί ένας ρομαντικός συναισθηματισμός σε ένα περιβάλλον χρωμάτων και συμβόλων με επιρροή από τον εξπρεσιονισμό και τον μετα-ιμπρεσιονισμό. Tαξιδεύει στην Βοστώνη και το Σίδνεϋ σπουδάζοντας Επικοινωνία. Εργάζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό στη διαφήμιση, την ιατρική, τον αθλητισμό και την εκπαίδευση. Ξεκινά να ζωγραφίζει ξανά και αυτή τη φορά, το ταξίδι της με την τέχνη εκφράζεται με μια έντονη αλληλεπίδραση. Από εσωτερική διαδικασία μεταμορφώνεται σε μέσο σύνδεσης και η δημιουργία έχει πλέον πρωταρχικό ρόλο στη ζωή της Βίβιαν.
Ακολουθούν ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, φιλοτεχνεί το εξώφυλλο του βιβλίου «Εκ του Πατρός Εκπορευόμενοι» (Ιανός) του δημοσιογράφου Ανδρέα Μπελεγρή και έργα της βρίσκονται στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Ελλάδα. Το 2022 πραγματοποιήθηκαν δύο ατομικές εκθέσεις : GODs: Greek Olympian Deities" – μια εμπειρία αλληλεπίδρασης όπου το κοινό ψάχνει να εντοπίσει το δικό του αρχέτυπο προσωπικότητας μέσω των Ολύμπιων θεών και η “For (we are all) Children” μια έκθεση που στηρίζει παιδιά σε ανάγκη μέσω του ΜΚΟ «Πρώτα το Παιδί» . To 2023 φιλοξενείται ατομική έκθεση, μια σειρά θαλασσογραφιών “Speck in the Universe” στο boutique hotel “Living Theros”. Δημιουργώντας, η Βίβιαν εκπληρώνει την αποστολή της: Να εμπνέει ένα μοναδικό για τον καθένα συναίσθημα ικανό να τον οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στα όνειρά του.
Εγκαίνια στις 08 Ιουλίου 2023. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουλίου 2023
Μήλος: χρωματιστή, άγρια, ηλιοκαμένη, δαντελωτή και γεωλογικά στολισμένη. Το νησί της θεάς Αφροδίτης, της ομορφιάς και του έρωτα.
Η έκθεση θα γίνει στον πανέμορφο χώρο της ArtMilos. Η ArtMilos βρίσκεται στην Πλάκα, όπου ακολουθώντας τα γραφικά σοκάκια της, οδηγούνται οι επισκέπτες στο μοναδικό κυκλαδίτικο ηλιοβασίλεμα.
Οργάνωση επιμέλεια: Η ομάδα της ArtMilos [email protected] και ο Πέτρος Μάλλης https://www.facebook.com/profile.php?id=100089958045646 https://instagram.com/artmilos23?igshid=Y2IzZGU1MTFhOQ==