Ευαγγελία Γεωργίου: “η έμπνευση είναι όπως η ανάσα μας χωρίς αυτήν απλά παύεις να ζεις”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Ξεκίνησα να ζωγραφίζω σε ηλικία 12 χρόνων περίπου όταν δημιουργήθηκαν στους δήμους των πόλεων τμήματα ζωγραφικής, χειροτεχνίας κ.α εκεί παρακολούθησα τα πρώτα μου μαθήματα. Συνέχισα κάνοντας μόνη μου μικρά βήματα αφού το σχολείο είχε πάντα προταιρεοτητα ειδικά για τους γονείς. Περνώντας ο καιρός ζωγράφιζα για να κάνω δώρα στους φίλους μου και σιγά σιγά όλο αυτό εξελισσόταν παίρνοντας μεγαλύτερη διάσταση μέχρι που γράφτηκα σε ιδιωτικό Αγγλικό πανεπιστήμιο τής Καλών Τεχνών στην Αθήνα στο Middlesex University για τρία χρόνια.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Πιστεύω πως ο καλλιτέχνης γεννιέται όπως κάθε άνθρωπος γεννιέται μ ένα δικό του χάρισμα, ένας γιατρός γεννιέται γιατρός, ένας επιστήμονας το ίδιο. Ίσως από πλευράς “τεχνικής” κάποιος να καταφέρει να γίνει ζωγραφος η διαφορά όμως είναι στην Ψυχή τής εκάστοτε δημιουργίας και στη διάρκεια της διάθεσης για δημιουργία.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Η έμπνευση είναι όπως η ανάσα μας χωρίς αυτήν απλά παύεις να ζεις. Για μένα δεν είναι κάτι που έρχεται και φεύγει ή κάτι που είτε το κοιμιζεις είτε το ξυπνάς, είναι πάντα εκεί είναι η ανάσα μου. Σταματάς να αναπνέεις πεθαίνεις σταματάς να έχεις έμπνευση μαραζωνεις.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Θα με χαρακτήριζα απλά “Καλλιτέχνη”.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μελλοντικά σχέδια όσο αυτό μπορεί να υφίσταται θα είναι μια ατομική έκθεση και όσο το δυνατόν περισσότερα έργα.