Επίσημη επιμνημόσυνη δέηση στην Κέρκυρα στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου

Το απόγευμα του Σαββάτου 17 Απριλίου, την ώρα που η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας αποχαιρετούσε για τελευταία φορά τον πρίγκιπα Φίλιππο, στην Κέρκυρα, στην γενέτειρα του συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση ταφής.

Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών & Διαποντίων νήσων, κ. κ. Νεκτάριου, του Αρχιεπισκόπου των εν Κερκύρα Ρωμαιοκαθολικών, κ. κ. Αλτουβά, του πάστορα της Αγγλικανικής εκκλησίας και μελών της Βρετανικής κοινότητας του νησιού, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα.

Τις Κερκυραϊκές Αρχές εκπροσώπησαν η Δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κα Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κεντρικού Δήμου κος Δημήτρης Μεταλληνός και ο Βουλευτής κος Στέφανος Γκίκας.

Στην τελετή, τηρήθηκαν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αφού οι ελάχιστοι προσκεκλημένοι είχαν υποβληθεί σε covid test κατά την είσοδό τους στον ιερό ναό.

Επίσης, με την παρουσία τους τίμησαν την επίσημη επιμνημόσυνη δέηση ο CEO των γραφείων Sklias και διοργανωτής της σεμνής τελετής, κος Πάνος Σκλίας, μέλη του Προξενείου Αγγλίας, μέλη της Βρετανικής κοινότητας του νησιού και εκπρόσωποι του Βρετανικού τύπου.

Το βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία τίμησαν την μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου αποστέλλοντας στεφάνι. Με τις ίδιες τιμές, αποστέλλοντας στεφάνι, θέλησε να συλλυπηθεί και το πριγκιπικό ζεύγος της Σερβίας, Αλέξανδρος και Αικατερίνη.

Τέλος, στεφάνι στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου απέστειλαν ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής του ιστορικού ξενοδοχείου Corfu Palace.