Δώρα Κώνστα: “Αν και η πανδημια αφησε πολλα σημαδια σε ολους τους τομεις, πιστευω οτι μεσα απο αυτα θα βρουμε καινουργιους τροπους να δημιουργουμε και να μαθαινουμε…”

“Στοχος μου 2022 ειναι να συνεχισω να δημιουργω και να εξελισσω τη δουλεια μου προσθετοντας νεα εκφραστικα μεσα. Με ενδιαφέρει η συμμετοχη μου σε δρασεις εντος και εκτος Ελλαδος οσο το επιτρεπουν οι καιροι”

Ποια είναι τα συναισθήματά σας για το 2021; Το 2021 υπηρξε μια δυσκολη χρονια για ολους μας. Η πανδημια διαταραξε την καθημερινότητα μας και ο εγκλεισμος εδωσε τη θεση σε συναισθηματα, οπως ο φοβος, η λυπη, η θλιψη η μοναξια, κανοντας τη ζωη
μας ασφυκτικη. Στον αντίποδα ολης αυτης της αρνητικης καταστασης η καθημερινη
ενασχοληση μου με την τεχνη, θωρακίζει τις αμυνες μου και μεσα απο τη δημιουργια βιωσα συναισθηματα αισιοδοξιας παρα τις πρωτογνωρες συνθηκες που βιωνουμε και συνεχιζουμε να βιωνουμε.

Συμφωνείτε με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας; Αντιμετωπιζω τα μετρα με σύνεση, προσεχοντας οσο μπορω για εμενα και τους ανθρωπους που αγαπω. Αν και συνεχιζω να νιωθω περιορισμενη
δυστυχως η ζωη μας εχει αλλαξει, τιποτα δεν ειναι οπως πρωτα. Τα καινουργια δεδομενα την κανουν στεναχωρη λογω της ελλειψης ελευθεριας.

Ποιο θα είναι το μέλλον του Πολιτισμού το 2022; Προσπαθω να ειμαι αισιοδοξη αν και τα προγνωστικα μου φαίνονται δυσοίωνα, μια και ο πολιτισμος τα προηγουμενα 2 χρονια χτυπηθηκε πολυ. Δεν υπηρξε καμια κρατικη μεριμνα για τους ανθρωπους που τον
δημιουργουν. Αν και η πανδημια αφησε πολλα σημαδια σε ολους τους τομεις, πιστευω οτι μεσα απο αυτα θα βρουμε καινουργιους τροπους να δημιουργουμε και να μαθαινουμε.

Ως καλλιτέχνης και άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την επιστροφή στην κανονικότητα; Αναρωτιέμαι σε ποια κανονικοτητα θα γυρισουμε, μια και το πλανο μας
σε σχεση με την προηγουμενη ζωη μας εχει διαταραχθεί. Απο την αλλη στο
τελος της ερωτησης αυτης τοποθετω τις λεξεις: αισιοδοξια, υπομονη, δημιουργικότητα, πιστη για να βγουμε απο τον
κικερωνα της νεας καταστασης που αντιμετωπιζουμε.

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σχέδιά σας για το 2022; Στοχος μου 2022 ειναι να συνεχισω να δημιουργω και να εξελισσω τη δουλεια μου προσθετοντας νεα εκφραστικα μεσα. Με ενδιαφέρει η συμμετοχη μου σε δρασεις εντος και εκτος Ελλαδος οσο το επιτρεπουν οι καιροι.