Διονυσία Θεριανού: “Όταν είναι η ώρα να γεννηθεί το βιβλίο, η πηγή μέσα μου ξεχειλίζει και γυρεύει διέξοδο”

“Επιθυμώ να γράφω βιβλία που θα επικοινωνούν με τις ψυχές των ανθρώπων θα συμβάλλουν στην πνευματική αφύπνιση της ανθρωπότητας, δίνοντας δύναμη και αισιοδοξία σε αυτό το ανεξερεύνητο ταξίδι ζωής του καθενός μας”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να γράφετε; Έγραψα το πρώτο μου διήγημα σε ηλικία δεκαπέντε ετών. Το έκρυψα βαθιά σε ένα συρτάρι για να μην το δει κανείς. Ντρεπόμουν να το διαβάσει κάποιος.
Μια μέρα όμως μπαίνοντας στο δωμάτιο που μοιραζόμουν με την μικρότερη αδελφή μου, την βρήκα να το διαβάζει καθισμένη στο πάτωμα.
Δεν ξέχασα ποτέ αυτό που μου είπε, και πάντα η γλυκιά της φωνή αντηχούσε στις δύσκολες στιγμές που απογοητευόμουν και ήθελα να τα παρατήσω να μου λέει: “Αυτό είναι πολύ ωραίο! Από ποιο βιβλίο το αντέγραψες;”

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως συγγραφέα; Η λέξη που με εκφράζει σαν συγγραφέα είναι η “ΑΛΗΘΕΙΑ”.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν τη συγγραφή; Όταν είναι η ώρα να γεννηθεί το βιβλίο, η πηγή μέσα μου ξεχειλίζει και γυρεύει διέξοδο. Γράφω χωρίς να σκέφτομαι και ποτέ δεν γνωρίζω το βιβλίο που θα γραφτεί. Βρίσκομαι σε μια άλλη διάσταση και η συγγραφή ενός βιβλίου αποτελεί για εμένα την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής μου. Στην κυριολεξία πετάω σε ένα άχρονο σύμπαν, που δεν υπάρχει τίποτα άλλο από πνεύμα και ψυχή.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας; Τελικά βρήκα το πιο δύσκολο να χαρακτηρίσω μόνο με μια λέξη τον εαυτό μου. Μου έρχεται μια λέξη στο μυαλό τη διαλέγω, μετά όμως σκέφτομαι ότι και κάποια άλλη με χαρακτηρίζει ίσως καλύτερα. Δεν έχει τελειωμό αυτό, γι’ αυτό σκέφτομαι ότι ίσως δεν είμαι ακόμη έτοιμη για αυτή την λέξη.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Να γράφω βιβλία που θα επικοινωνούν με τις ψυχές των ανθρώπων θα συμβάλλουν στην πνευματική αφύπνιση της ανθρωπότητας, δίνοντας δύναμη και αισιοδοξία σε αυτό το ανεξερεύνητο ταξίδι ζωής του καθενός μας.

Διονυσία Θεριανού
ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΩ
Το φιλί του πνεύματος
Σελίδες: 222
Τιμή: €15, Διαστάσεις: 14χ20
ISBN: 978-618-84233-0-5
Εκδόσεις Θεριανός

Το «Μαθαίνοντας να πετάω – Το φιλί του πνεύματος» είναι το πρώτο βιβλίο της Διονυσίας Θεριανού, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα και απευθύνεται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών.
Ένα πρωτότυπο βιβλίο βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε τον πόνο, την απαξίωση, την απόρριψη και μέσα από όλη αυτήν την πορεία, κατάφερε να κρατήσει αγνή την ψυχή της. Είναι ένας κόσμος θετικής σκέψης, κατανόησης, συγχώρεσης, αγάπης προς τον εαυτό και τους ανθρώπους, αλήθειας, που το κορίτσι βιώνει μέσα από το διάλογο και τα μοναδικά παραμύθια ενός παππού φιλοσόφου-θεραπευτή.

Ο παππούς, μέσα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στην ζωή της εγγονής του, της διδάσκει τα μαθήματα ζωής και την μαθαίνει πώς να φτιάξει η ίδια τα δικά της δυνατά φτερά για να πετάξει.

Το «Μαθαίνοντας να πετάω – Το φιλί του πνεύματος» είναι ένα βιβλίο δύναμης, ζωής, ομορφιάς, αγάπης, που δίνει απαντήσεις σε βαθιά ερωτήματα του ανθρώπου.

Για παραγγελίες: [email protected] και 6979113366.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Διονυσία Θεριανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ζάκυνθο.
Σπούδασε, εργάστηκε και δίδαξε λογιστικά και φοροτεχνικά.
Ταξίδεψε και εργάστηκε ως εθελόντρια υπεύθυνη αναπτυξιακού προγράμματος στο Καμερούν της Αφρικής.
Έχει ασχοληθεί με πνευματικές θεραπείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, ιταλικά ,και σήμερα ασχολείται με Αγιογραφία, χειροτεχνίες, Ζωγραφική και την μεγάλη της αγάπη την συγγραφή.