ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ

Εκδήλωση λήξης
Παιδικές Χορωδίες Δήμου Θέρμης
Κυριακή 12 Μαΐου 2019 & ώρα 20:00

Παιδική Χορωδία Δήμου Θέρμης
Η Παιδική Χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με μαέστρο την κ. Ειρήνη Μαραντίδου. Στη χορωδία συμμετέχουν παιδιά δημοτών του Δήμου Θέρμης με τμήματα των Κέντρων Πολιτισμού Θέρμης, Τριλόφου και Νέας Ραιδεστού .

Η χορωδία αποτελείται από 100 μέλη παιδιών ηλικίας 7 – 12 ετών.
Σκοπός της ίδρυσής της ήταν και είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής καθώς και η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής έκφρασης.
Η χορωδία βοηθάει στη δημιουργία των βάσεων και των γνώσεων, που θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο και θα βοηθήσουν στις γενικότερες σπουδές τους αλλά και στην προσωπική τους ενασχόληση με τη μουσική.
Η παιδική χορωδία έχει εμφανιστεί σε αρκετές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, ενώ διοργανώνει και συμμετέχει στα Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών, που από το 2005 διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης.
Συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις νέων στη Νάουσα και τη Βέροια, παρουσίασε πρόγραμμα αρκετές φορές στο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωνε το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις.
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Το 2010 ανέβασε με μεγάλη επιτυχία στο δημοτικό θέατρο θέρμης την παιδική οπερέτα «Το πιο γλυκό ψωμί» βασισμένη στη μουσική των J.Strauss, F.Lehar, G. Verdi, L.V.Beethoven, J. Brahms , G.Bijet και άλλων ξένων και Ελλήνων συνθετών.
Η έναρξη της εκδήλωσης θα γίνει με παιδιά της Α’, Β’, Γ’ Δημοτικού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
-«Μαργαρίτα» Μ. Θεοδωράκης
-«Ο μικρός παλληκαράς» S.Sainsky
-«Ο κόκορας» Μ. Θεοδωράκης
– «Η αυλή μας» S. Sosnin
-«Τσεντερέσα» Γερμανικό παραδοσιακό, μετάφρασή Ζ. Κατσούλη

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου
Συνοδεία πιάνου: Ευτυχία Βενιωτά

Την εκδήλωση θα συνεχίζουν τα μεγαλύτερα παιδιά Γ’, Δ’, Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
– «Η ξανθούλα» Μ. Θεοδωράκης
-«Το τραγούδι του Μινχάουζεν» Ν. Μαυρουδής
-«Ο γλάρος» Μ. Χατζιδάκις
-«Sing me a song» L. Enns
-«Γιατί είμαστε παιδιά» Η. Καλλιώρα

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου
Συνοδεία πιάνου: Ευγένιος Στουγκιώτης

Την εκδήλωση θα κλείσουν τα παιδιά της Νεανικής Μικτής Χορωδίας Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.
Η χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με μαέστρο την κ. Ειρήνη Μαραντίδου. Απασχολεί 35 μέλη. Αποτελείται από σπουδαστές μουσικής του ωδείου, οι οποίοι στις τελευταίες τάξεις των μαθημάτων των οργάνων ή των ανώτερων θεωρητικών, έχουν ως υποχρεωτικό τους μάθημα τη χορωδία.
Επίσης, συμμετέχουν και άτομα που δεν είναι σπουδαστές μουσικής, αλλά νέοι και νέες που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι.
Η χορωδία έχει ως βασική της «υποχρέωση» την καλλιέργεια του χορωδιακού μουσικού στυλ και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο αλλά και τη μουσική – καλλιτεχνική εμπειρία.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, καθώς επίσης και σε χορωδιακά φεστιβάλ του Δήμου Πανοράματος, στη Νάουσα, τη Βέροια, την Αλεξάνδρεια και στα Χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Κάθε χρόνο συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών», που από το 2005 διοργανώνει το Δημοτικό ωδείο Θέρμης. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μεταξύ αυτών και έργα των G. Palestrina, H. Purcell, A. Mozart, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακωφ, Σ. Ραχμάνινοφ, J. Hudson, G. Gershwin, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, και πολλών άλλων.
Η χορωδία είναι μέλος του Europa Cantat και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Η Βουλή» Μ. Χατζιδάκις
«To Music» B. Bertaux (16th Cent.German Choral Melody)
«Green sleeves» 16th Cent Tradisional English Melody
«Hallelujah» L. Cohen
«Goodnight sweetheart» J. Hudson Παιδική Χορωδία Δήμου Θέρμης

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου
Συνοδεία πιάνου: Ευτυχία Βενιωτά