Δημήτρης Χρυσοχοΐδης “Γιατί σε Θέλω τόσο”    

ΣΠΥΡΟΥ ΚΑΝΤΙΩΤΗ «ΣΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΝ ΗΧΟ»

Στίχοι: Μαίρη Καντιώτη

Συμμετέχουν:

Μάκης Δημάκης, Πέτρος Ίμβριος, Φίλιππος Κτενάς, Χάρης Κωστόπουλος, Ευδοκία Παπαδοπούλου και ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης

https://youtu.be/9j6rgfmygq8 Χρυσοχοΐδης  – Γιατί σε Θέλω τόσο

Τι μπορεί να ενώνει τα τραγούδια; Ποιες μνήμες μας ξυπνούν; Χωράνε τρεις δεκαετίες σε μια δισκογραφική δουλειά; Ερωτήματα που χρίζουν απαντήσεων, που δίνει ο δημιουργός των τραγουδιών, Σπύρος Καντιώτης με την πολύχρονη εμπειρία του ως βιρτουόζος του μπουζουκιού.

Ποιος είναι ο Σπύρος Καντιώτης;
Γεννημένος στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε να παίζει μπουζούκι από 15 ετών σε μικρούς χώρους της πόλης και πολύ σύντομα ξεκίνησε να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα της λαϊκής μουσικής όπως ο Νίκος Παπάζογλου, ο Πασχάλης Τερζής, ο Βασίλης Καρράς, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, ο Νίκος Κουρκούλης, η Μαριώ, ο Ζαφείρης Μελάς ενώ από το 1996 συνεργάζεται μόνιμα με τον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη.
Στα έξι τραγούδια που περιλαμβάνει το ΕP μεταφερόμαστε πίσω, στις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80, όταν το λαϊκό τραγούδι είχε κάτι διαφορετικό να πει, κάτι ουσιαστικό.

Οι τραγουδιστές που συμμετέχουν, για πρώτη ίσως φορά στην καριέρα τους δοκιμάζονται σε διαφορετικά μουσικά μονοπάτια και μας εκπλήσσουν με τις ερμηνείες τους. Ακούστε το απτάλικο «Στης Καρδιάς Τον Ήχο» με τον Μάκη Δημάκη που χάρισε και τον τίτλο στο EP, την ρούμπα «Κρίμα» με τον Χάρη Κωστόπουλο που μας μεταφέρει σε εποχές των λαϊκών μπουάτ του ’60, το ρυθμικό «Όλη η ομορφιά του κόσμου» με τη φωνή του Φίλιππου Κτενά, τη ρούμπα «Γιατί σε θέλω τόσο» με τον κλασικό Δημήτρη Χρυσοχοΐδη, την εξαιρετική μπαλάντα «Μ’ ένα τραγούδι» που ερμηνεύει ο Πέτρος Ίμβριος και τέλος το χασάπικο «Πόσο σου λείπω» που ερμηνεύει η πρωτοεμφανιζόμενη δισκογραφικά Ευδοκία Παπαδοπούλου.

Τους στίχους σε όλα τα τραγούδια υπογράφει η κόρη του δημιουργού και επίσης επιτυχημένη στιχουργός, Μαίρη Καντιώτη. Μια συνεύρεση με έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα, μια συνάντηση πατέρα – κόρης με στίχους φτιαγμένους μέσα από τα βιώματα της ζωής τους. Στίχοι αληθινοί, υπέροχα ρεαλιστικοί και έντονα λυρικοί.

Στίχους της έχουν ερμηνεύσει ο Νίκος Βέρτης («Πολύ απότομα βραδιάζει»), ο Λάκης Παπαδόπουλος σε ντουέτο με τους Όναρ, ο Διονύσης Σχοινάς, η ΠέγκυΖήνα, ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Μιχάλης Εμιρλής κ.α.
Την ενορχήστρωση των τραγουδιών επιμελήθηκε ο Μάκης Δημάκης, ο οποίος υπήρξε μαθητής του Σπύρου Καντιώτη στο μπουζούκι!

Το EP κυκλοφορεί ψηφιακά από την POLYMUSIC

Free WAV Download Links «Στης καρδιάς τον ήχο»

https://app.box.com/s/2lxbt4vnkzzorhl5j1yynpk2xa5ykyhr
Μάκης Δημάκης – Στης Καρδιάς τον ήχο

https://app.box.com/s/r4rwtna9c1s6xf5gljzxfba8t7jxgto3
Χάρης Κωστόπουλος – Κρίμα

https://app.box.com/s/fkf0l4vu53zv33r9j83inguh044u3d50
Φίλιππος Κτενάς – Η ομορφιά του κόσμου

https://app.box.com/s/41xni2pty2tpdoeiqeu9gmi90bd8o7kl
Δημήτρης Χρυσοχοΐδης – Γιατί σε θέλω τόσο

https://app.box.com/s/u2uuh5y76xwcgqq8g5ewqh9hdydkfxsq
Πέτρος Ίμβριος – Μ’ ένα τραγούδι

https://app.box.com/s/h6jltapatw7pt2p7fjnpf20o9pxvi2v3
Ευδοκία Παπαδοπούλου – Πόσο σου λείπω

Επικοινωνία: Μαρία Αλεξανδρίδου 693 700 1000