Δημήτρης Μοθωναίος: “Είμαι υπέρ της διεκδίκησης στη ζωή, όλων αυτών που μας ενδιαφέρουν…”

Συνέντευξη από τη Δημοσιογράφο Τίνα Σγουροπούλου στο γνωστό ηθοποιό Δημήτρη Μοθωναίο, επί τη ευκαιρία της παράστασης
«Περηφάνια και Προκατάληψη»
στην οποία και πρωταγωνιστούσε…
Ας τον γνωρίσουμε!

«Καλοδεχούμενες οι προκλήσεις»

«Ό, τι και να σας πω για την Κίνα θα είναι λίγο. Ήταν η πιο έντονη εμπειρία των τελευταίων χρόνων της ζωής μου και μια απίστευτη πρόκληση σε όλα τα επίπεδα».

Δημήτρη, είστε που είστε περιζήτητος, τώρα με το ρόλο του Ντάρσι στο «Περηφάνια και Προκατάληψη» θα γίνει σεισμός, να υποθέσω; Για πείτε μας για την παράσταση… «Να ξεκινήσω λέγοντας ότι εκτιμώ απίστευτα την ευγένεια στις συνεντεύξεις και τη “γαλλική” προσφώνηση που τείνει να εκλείψει. Τώρα, ως προς τα υπόλοιπα, έχουμε μόλις ξεκινήσει και η ανταπόκριση του κοινού είναι πράγματι θαυμάσια».

Στο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, που έγινε και βραβευμένες ταινίες και βραβευμένες μίνι τηλεοπτικές σειρές όλα τα χρόνια, πάντα γοήτευε ο κ. Ντάρσι. Είναι πρόκληση ο ρόλος αυτός για εσάς; «Με γοητεύει και με διασκεδάζει απίστευτα η ερμηνεία του Ντάρσι. Είμαι φύσει ευγενής άνθρωπος και η συνάντηση με την υπεροψία του συγκεκριμένου ήρωα όχι απλά με προκαλεί, αλλά και με απελευθερώνει».

Έχετε κάποιο κοινό στοιχείο με τον τρυφερό gentleman Ντάρσι; Διεκδικείτε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει; «Είμαι υπέρ της διεκδίκησης στη ζωή, όλων αυτών που μας ενδιαφέρουν. Δε συμφωνείτε»;

Απολύτως! Ομολογουμένως, πάντως, είστε ένας από τους θιάσους με τους ωραιότερους ηθοποιούς. Εσείς, η Ευγενία Δημητροπούλου, η Ελεάνα Καυκαλά, ο Αγησίλαος Μικελάτος, ο Κώστας Φαλελάκης… Να φοράτε μπλε χάντρες μη σας ματιάσουν… Παρεμπιπτόντως, πιστεύετε στο… μάτι; Είστε προληπτικός, έχετε κάποιο γούρι επάνω σας; «Όχι, αλλά πάντοτε υπάρχει έστω και ένας σε κάθε θίασο που φοράει κάτι, όποτε αναλαμβάνει την προστασία όλων μας»!

Ανάμεσα στις πολύ αξιόλογες σειρές της τηλεόρασης στην οποία πρωταγωνιστήσατε είναι και το «Η ζωή εν τάφω». Πολύ δύσκολα τα γυρίσματα; Και συγκλονιστικά τα συναισθήματα; «Ήταν μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη. Ένιωσα ειλικρινά να ξυπνά μέσα μου η κυτταρική μνήμη του πολέμου. Οι συνθήκες ήταν απόλυτα ρεαλιστικές, με εξωτερικά γυρίσματα στο καταχείμωνο, αλλά δε θα μπορούσε να είναι και αλλιώς».

Διάβασα ότι θα συμμετείχατε και στις «Άγριες Μέλισσες» και στο «Κόκκινο Ποτάμι». Τι έγινε και… δεν τελικά; «Όσον αφορά στο “Κόκκινο Ποτάμι”, ο χρόνος γυρισμάτων αποδείχτηκε ότι θα συνέπιπτε τελικά με τη “Ζωή εν τάφω”, που καθυστέρησε να ολοκληρωθεί πολύ πέραν του προβλεπόμενου διαστήματος, λόγω των δυσκολιών που μόλις λέγαμε. Στις “Μέλισσες” παρεμβλήθηκε “δάκτυλος” Κίνας. Μεσολάβησε η πρόταση για την ταινία, που συνέπιπτε χρονικά με την έναρξη των γυρισμάτων της σειράς».

ΑΑ, θα μας πείτε και για την Κίνα; «Ό, τι και να σας πω για την Κίνα θα είναι λίγο. Χρειαζόμαστε μια συνέντευξη μόνο γι’ αυτό. Ήταν η πιο έντονη εμπειρία των τελευταίων χρόνων της ζωής μου και μια απίστευτη πρόκληση σε όλα τα επίπεδα».

Στην καθημερινότητά σας, εκτός από τη δουλειά σας, ασχολείστε με κάτι άλλο; «Η δουλειά, μου απασχολεί μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου, αλλά δεν είναι η καθημερινότητά μου. Ασκούμαι, διαβάζω, βλέπω ταινίες, συναντώ φίλους, σκέπτομαι, συζητώ, υπάρχω».

Ηλεκτρικό πατίνι, πώς και το πήρατε, σας εξυπηρετεί; είναι ασφαλές; Κι όταν έχετε πράγματα να κουβαλήσετε, βολεύει; «Για κοντινές αποστάσεις, χωρίς ψώνια, κυρίως τις Κυριακές και σε άδειους δρόμους, μπορεί να βολέψει»!

Είστε παιδί της πόλης; «Έχω μεγαλώσει στα προάστια, στην Κηφισιά, αλλά από τα 22 μου, που ξεκίνησα να εργάζομαι, μένω στο κέντρο».

Άριστες σχέσεις έχετε και με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως οι περισσότεροι νέοι… Βοηθάει και για τη δουλειά σας αυτό; Έχετε δημιουργήσει και κάποιο χαρακτήρα στο Instagram; «Αυτό προέκυψε για δική μου διασκέδαση εν είδει αστείου, αλλά βρήκε ανταπόκριση και συνεχίστηκε. Είναι ένα παράθυρο επικοινωνίας, αλλά δεν ξέρω πόσο βοηθάει στη δουλειά. Οι περισσότεροι συνεργάτες μου στο θέατρο, δεν έχουν καν Instagram».

Τις δυσκολίες με τι μότο τις ξεπερνάτε; «Challenge accepted»!

Τι λένε οι φίλοι του για τον Δημήτρη; «Να τους ρωτήσουμε! Δε μιλώ ποτέ εξ ονόματος άλλων».

Αυτή την εποχή πώς σας… βρίσκουμε ερωτευμένο, σε σχέση, ελεύθερο; Και… γάμος, οικογένεια, είναι στα προσεχή σας σχέδια; «Ελεύθερο και δίχως σχέδια».

Αποφασίζετε με τη λογική ή το συναίσθημα; «Με “λογική και ευαισθησία” που θα έλεγε και η συγγραφέας του έργου μας».

Αν έχετε κάποιο δίλημμα το συζητάτε με κάποιον; «Έχω δύο ανθρώπους που εμπιστεύομαι και τους συμβουλεύομαι συχνά, αλλά η απόφαση λαμβάνεται πάντα από μας τους ίδιους στο τέλος, σωστά»;

Τι σας έσπρωξε να εγκαταλείψετε τη Θέμιδα και να στραφείτε στην ηθοποιία; «Η τύχη. Γνώρισα τη συμφοιτήτριά μου Νάντια Κοντογεώργη, η οποία είχε πάθος με το θέατρο και μου το μετέδωσε στη διάρκεια των διαλειμμάτων. Πολύ σύντομα, το διάλειμμα υπερίσχυσε του μαθήματος»!

Άλλα σχέδια; «Προς το παρόν, ζούμε μόνο σε ρυθμούς “Περηφάνιας και προκατάληψης”».

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Ο Δημήτρης Μοθωναίος έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Να μην παραλείψουμε όμως, ότι είχε περάσει στη Νομική Σχολή Αθηνών, αλλά σταμάτησε για να αφοσιωθεί στην Υποκριτική. Συμμετείχε σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και σίριαλ στην τηλεόραση. Διαθέτει χιούμορ, φυσικά πηγαίο ταλέντο και είναι αξιολάτρευτος. Αγαπά τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, τη γυμναστική, τη γιόγκα.
Είναι παρορμητικός, κτητικός, τελειομανής, συνεπής, συγκινείται εύκολα, απεχθάνεται το ψέμα και τα μυστικά που θεωρεί ότι μπορούν ν’ αποβούν μοιραία σε μια σχέση.
Μένει σε σπίτι της οικογένειάς του στο Κολωνάκι και το λατρεύει γιατί πηγαίνει παντού με τα πόδια.

Πηγή: Εφημ. Βραδυνή της Κυριακής. Της Δημοσιογράφου: Τίνας Σγουροπούλου