Δήμος ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Σπουδές & Επαγγέλματα: Από τις Πανελλαδικές στην Αγορά Εργασίας του Μέλλοντος»

ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ «Σπουδές & Επαγγέλματα: Από τις Πανελλαδικές στην Αγορά Εργασίας του Μέλλοντος», ηοποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στις 18.30 στο Αμφιθέατρο Σταύρος Κουγιουμτζής, (Δημαρχείο Πανοράματος), σας προσκαλούν ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας.

Πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση που απευθύνεται προς όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες, γονείς και εκπαιδευτικούς του Δήμου μας με στόχο να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στις επιστήμες και στην αγορά εργασίας εν μέσω της 4ης  βιομηχανικής επανάστασης αλλά και τη σύνδεση των σπουδών με καινοτόμους επιστημονικούς τομείς. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν θεματικές που συνδέονται με:

  • τις σημαντικές αλλαγές στις πανελλαδικές και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
  • τη σημασία της διεπιστημονικότητας στο σχεδιασμό της επαγγελματικής και ακαδημαϊκής μας πορείας
  • τις εξελίξεις που έχει επιφέρει η τεχνολογική εξέλιξη
  • τα επαγγέλματα και τους δυναμικούς τομείς του μέλλοντος

Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές/τριες και οι οικογένειές τους καθώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, θα μπορέσουν να πληροφορηθούν από διαφορετικές πηγές για μοναδικά δεδομένα που σχετίζονται με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Δρ. Χρήστος Ταουσάνης, Συγγραφέας, Επιστημονικός Διευθυντής της EMPLOY EDU Σύμβουλοι Εκπαίδευσης & Σταδιοδρομίας, Διδάκτωρ ΑΠΘ.